Tim Kamp Tim Kamp
31/12/2023 20:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 19:05

‘Bitcoin ETF goedkeuring gaat geen koersstijging starten’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Bitcoin ETF goedkeuring gaat geen koersstijging starten’

Foto: Kjetil Kolbjornsrud

De potentiële goedkeuring van een bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gesuggereerd dat deze mijlpaal niet automatisch zal leiden tot een aanzienlijke opleving in de cryptomarkt. Dat blijkt uit een analyse van een platform voor het handelen in crypto-opties.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptomarkt is al voorbereid op goedkeuring

Het toekomstige goedkeuringsbesluit voor een bitcoin (BTC) Spot ETF heeft de aandacht getrokken van zowel de crypto-industrie als institutionele beleggers. Echter, recente rapporten stellen dat de goedkeuring van een bitcoin ETF niet noodzakelijkerwijs zal resulteren in de gehoopte massale stijging van crypto.

Volgens de analyse van optiegegevens door Greeks.live wijzen de huidige trends erop dat de goedkeuring van een bitcoin ETF niet automatisch een enorme koopdruk zal creëren. Deze optiegegevens bieden inzicht in hoe handelaren zich positioneren en welke verwachtingen ze hebben ten aanzien van de marktbewegingen na een dergelijke goedkeuring.

Marktgegevens suggereren dat er weinig volatiliteit is waargenomen in de belangrijke termijn geïmpliceerde volatiliteiten (IV’s) en prijzen. Termijn-IV’s meten de marktverwachting met betrekking tot toekomstige prijsbewegingen in optiecontracten.

Dat blijkt uit een X-post (voorheen Twitter) van het handelsplatform Greeks.live. Ondanks speculatie over de goedkeuring voor de bitcoin Spot ETF door de SEC aanstaande dinsdag lijkt er dus weinig volatiliteit in de nabije toekomst.

Advertentie

Bitcoin kent voornamelijk holders

Een van de belangrijke punten die naar voren komt, is dat de markt al in zekere mate de mogelijkheid van een ETF-goedkeuring heeft ingeprijsd. Dit betekent dat het positieve nieuws mogelijk al is verwerkt in de huidige prijzen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Als gevolg hiervan zou de impact van de daadwerkelijke goedkeuring kunnen worden verminderd, omdat de verwachtingen al deels zijn gerealiseerd.

Bovendien geven de optiegegevens aan dat sommige handelaren mogelijk hun posities hedgen (beschermen). Het beschermen wordt gedaan in plaats van agressief nieuwe posities in te nemen. Dit suggereert een zekere mate van voorzichtigheid onder investeerders. Zelfs in het licht van positief nieuws zoals de goedkeuring van een bitcoin ETF.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie