Timo Bult Timo Bult
03/01/2024 17:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 17:35

Bitcoin ETF komt er toch niet? Analist verduidelijkt negatieve draai

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF crash, aanstichter verduidelijkt zijn negatieve standpunt

Foto: bookzv/Shutterstock

De angst zit er goed in op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) daalde vandaag plotseling hard in waarde. Dit had alles te maken met een negatieve voorspelling en een daarop volgende kettingreactie. De analist die deze negatieve voorspelling deed, verduidelijkt nu zijn standpunt.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin beursfondsen alsnog afgekeurd?

De goedkeuring van de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen (ETF’s) lijkt al een tijdje bijna een zekerheid. Zo zijn hier en daar voorspellingen te lezen dat er 90% kans is op een goedkeuring van een eerste ETF.

Markus Thielen, analist van Matrixport, deelde onlangs echter plotseling een negatieve verwachting. Hij denkt namelijk dat alle fondsen juist zullen worden afgekeurd. Dit veroorzaakte een grote schokgolf.

Het gevolg was een crashende bitcoin koers, wat verder werd versneld door een groot aantal long-liquidaties. De koers daalde daarmee tot een dieptepunt van 40.200 dollar.

Advertentie

Analist verduidelijkt zijn positie

Inmiddels veert de BTC prijs weer op. Maar toch heerst er nog veel onzekerheid en onduidelijkheid.

Waar de negatieve verschuiving van de analist opeens vandaan komt was niet duidelijk. ETF-expert Eric Balchunas voelde Thielen daarom aan de tand op X:

“Hallo Markus, ik zag de voorspelling over “afwijzing” en ben nieuwsgierig: baseer je dit op enige bronnen (bijvoorbeeld uitgevers of insiders bij de SEC) of is het meer gewoon jouw mening/visie op de zaken?”

In een antwoord geeft Thielen duidelijkheid:

“Mijn rapport is niet gebaseerd op de uitgever, noch op opmerkingen van insiders bij de SEC. Dit is uiteraard enorm tegen de consensus in. Ik denk wel dat de SEC ze zal afwijzen. En ja, nadat ik het hele jaar de grootste optimist was (ik voorspelde 45k tegen Kerst op 1 februari), ben ik vandaag bearish geworden, maar de argumenten waren al klaar.”

Kortom, het lijkt enkel om een eigen mening en verwachting te gaan. Er zijn volgens Thielen geen directe signalen vanuit insiders gekomen die zijn gedachten hebben beïnvloed. Hij lijkt hierbij vooral de politieke onwil te benadrukken die er op dit moment is bij de SEC, naar zijn mening dus.

Balchunas laat in een reactie hierop weten het er totaal niet mee eens te zijn. Volgens hem zou een afwijzing gek zijn gezien het feit dat de toezichthouder al maanden met de uitgevers in contact is en met hen samenwerkt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie