Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2024 14:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 15:01

‘Alle Bitcoin beursfondsen zullen afgekeurd worden deze maand’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Tada Images/Shutterstock

Een blik op je crypto portfolio doet al snel vermoeden dat alle aanvragen voor Bitcoin (BTC) beursfondsen tot de prullenbak verwezen zijn. Niets is minder waar; het bloedbad is namelijk veroorzaakt door de verwachting van analysebedrijf Matrixport dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle lopende aanvragen deze maand af zal keuren.

Komende woensdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers
Komende woensdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers

Massa afkeuring Bitcoin ETF’s

Terwijl het leeuwendeel van de markt zo goed als zeker is dat uiterlijk 10 januari een lading Bitcoin beursfondsen, ofwel spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), goedgekeurd zullen worden, heeft Matrixport zijn twijfels uitgesproken in een nieuw rapport.

Ondanks de frequente bijeenkomsten en bijgewerkte S-1 prospectussen tussen indieners en de financiële waakhond, voorspelt Markus Thielen, analist bij Matrixport, dat de SEC geen enkele aanvraag zal goedkeuren.

‘’Vanuit een politiek perspectief is er geen reden om een Bitcoin spot ETF goed te keuren die Bitcoin zou legitimeren als een alternatieve waardeopslag’’, zo schrijft Thielen. ‘’SEC-voorzitter Gensler omarmt crypto niet in de VS, en het zou zelfs zeer onwaarschijnlijk kunnen zijn te verwachten dat hij zou stemmen voor de goedkeuring van Bitcoin spot ETF’s, zo voegt hij hieraan toe.

Ondanks de pessimistische woorden van Thielen, verwacht hij nog altijd dat de Amerikaanse toezichthouder tegen het tweede kwartaal groen licht zal verkondigen aan een waslijst ETF-aanvragen voor Bitcoin.

Er is een flinke portie angst en onzekerheid tot de crypto markt geïnjecteerd. In korte tijd daalde de bitcoin koers van zo’n 45.300 dollar tot een absoluut dieptepunt van 40.200 dollar. Dit weerspiegelt een daling van meer dan 11 procent.

Advertentie

Bloomberg analisten houden vast aan 90% kans op BTC goedkeuring

Eerder vandaag kon je ook al lezen dat Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart nog steeds een kans van 10 procent toekennen aan een scenario waarin we geen goedkeuring zien voor een ETF vóór 10 januari. Al maandenlang benadrukken ze al een kans van 90 procent op positief nieuws later deze maand.

Zij hebben echter laten weten dat een regelrechte afwijzing niet meer waarschijnlijk lijkt momenteel. Desalniettemin is er volgens hen nog altijd een kleine kans dat de toezichthouder meer tijd nodig heeft.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie