Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2023 14:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 13:04

Bitcoin ETF’s beloven revolutie in crypto wereld

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De financiële wereld staat aan de vooravond van een mogelijke revolutie met de verwachte goedkeuring van bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs), een ontwikkeling die de manier waarop investeerders met cryptocurrencies omgaan ingrijpend kan veranderen. Met een groeiende belangstelling en de potentiële instroom van miljarden, kan de komst van ETF’s een revolutie betekenen voor de hele crypto markt.

Globale groei en potentiële impact

BitMEX Research wijst uit dat er momenteel wereldwijd ongeveer 150 crypto exchange-traded products (ETPs) zijn, goed voor een totaal van $50,3 miljard beheerd vermogen. Spot en futures funds domineren deze lijst, waarbij de meeste producten zich richten op de prestaties van zowel bitcoin als ethereum (ETH). Het grootste product op deze lijst is Grayscale’s Bitcoin Trust, momenteel in de race om omgevormd te worden naar een spot ETF.

Analisten suggereren dat de goedkeuring van een spot bitcoin ETF, die door de SEC al op 10 januari zou kunnen komen, deze markt kan doen verdubbelen. Bitwise, een crypto-investeringsfonds, voorspelt dat spot bitcoin ETFs binnen vijf jaar een indrukwekkende $72 miljard kunnen beheren, meer dan een verdubbeling van de huidige markt.

Institutionele interesse in BTC

Hoewel een spot bitcoin ETF in de VS nog nooit is goedgekeurd, is het concept niet nieuw op de wereldmarkt. Landen als Canada, Australië en Duitsland staan investeerders al toe om aandelen te kopen in spot bitcoin ETFs. Zo revolutionair zijn bitcoin spot ETF’s dus niet, zou je kunnen zeggen. Maar vandaag de dag is de Amerikaanse markt verreweg de grootste ter wereld, en de komst van spot ETF’s zou daarom nog steeds een gigantische stap zijn.

Daarnaast tonen rapporten van ETFGI aan dat crypto ETFs wereldwijd een netto instroom hebben aangetrokken van $1,6 miljard in het afgelopen jaar, waarbij november alleen al goed was voor $1,31 miljard. Deze instroom is bijna het dubbele van de $750 miljoen netto instroom in crypto ETPs in 2022, wat duidt op een groeiende institutionele belangstelling voor crypto-investeringen.

De opkomst van spot bitcoin ETFs duidt op een significant keerpunt voor de crypto-wereld. De potentiële verdubbeling van het huidige marktkapitaal en de groeiende internationale belangstelling suggereren een rooskleurige toekomst voor zowel investeerders als de bredere crypto markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie