Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2024 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2024 10:37

Bitcoin ETFs zien sterke opleving en beleven hun beste dag in 2 weken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETFs zien sterke opleving en beleven hun beste dag in 2 weken

Foto: Everett Collection/Shutterstock

De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) hebben afgelopen week hun slechtste week ooit ervaren.

De Amerikaanse beursfondsen zien deze week gelukkig een trendbreuk hierin en beleefden gisteren juist hun beste dag in twee weken.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETFs bereiken hoogste instroom in 2 weken

Vorige week zagen de bitcoin-ETFs een netto uitstroom van maar liefst $829 miljoen wat verreweg de slechtste week noteerde voor de beursfondsen.

De markt reageert opgelucht, want deze week ziet er al behoorlijk anders uit. De negatieve trend werd direct op maandag 25 maart gebroken en de fondsen zagen weer een netto instroom.

Dat was echter niet heel overtuigend aangezien de netto instroom op slechts $15,4 miljoen uitkwam. De markt bleef dus enigszins bezorgd of de negatieve trend ook daadwerkelijk gebroken is.

De nieuwste data lijkt de trendbreuk echter te bevestigen. De netto instroom kwam gisteren, op 26 maart, namelijk op maar liefst $418 miljoen uit, het hoogst in twee weken.

Advertentie

BlackRock en Fidelity zorgen voor meeste BTC instroom

De reden hiervoor is dat de uitstroom van het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC) op dinsdag weer wat afnam ten opzichte van maandag, namelijk van $350,1 miljoen naar $212,3 miljoen.

Tegelijkertijd nam de instroom naar het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) weer toe: van $35,5 miljoen naar $162,2 miljoen.

Daarnaast deed het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) het voor de tweede dag op rij goed. Het behaalde op maandag een instroom van $261,8 miljoen en dinsdag van $279,1 miljoen.

Eric Balchunas, ETF-expert van Bloomberg, meldt dat de bitcoin-ETFs van BlackRock en Fidelity verreweg de best presterende ETFs ooit zijn in de eerste 50 dagen na lancering.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kan BlackRock al binnen een paar weken Grayscale inhalen?

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat als deze trend doorzet, het IBIT fonds van BlackRock mogelijk al in april het grootste bitcoin fonds ter wereld wordt.

Momenteel is dat nog het fonds van Grayscale, maar sinds de lancering van de ETFs heeft een grote groep beleggers de overstap gemaakt van GBTC naar een van de andere nieuwe ETFs, zoals IBIT.

Dat komt omdat de andere fondsen allemaal veel lagere handelskosten hanteren. De markt vraagt zich af waarom Grayscale weigert zijn kosten te verlagen.

De rechtszaak die Grayscale aanspande tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) was een van de hoofdredenen waarom de SEC überhaupt de ETFs had goedgekeurd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie