Robin Hazekamp Robin Hazekamp
26/03/2024 21:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2024 20:52

Wordt BlackRock ’s werelds grootste bitcoin ETF in april?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wordt BlackRock 's werelds grootste bitcoin ETF in april?

Foto: Tada Images/Shutterstock

BlackRock’s bitcoin (BTC) ETF blijft het beste presteren van allemaal in de afgelopen maanden. Als de huidige geldstromen naar de Ishares Bitcoin Trust (IBIT) zo blijven is een eerste plek binnen drie weken mogelijk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BlackRock aan de winnende hand

Volgens data van BlackRock staat er op 22 maart 238.500 bitcoin op de balans met een waarde van ongeveer $15.5 miljard dollar. Dagelijks komt er zo’n $274 miljoen dollar binnen, ofwel 4.120 BTC. 

Aan de andere kant laat Grayscale’s bitcoin ETF (GBTC) een negatieve trend zien met een dagelijkse outflow van $169.9 miljoen dollar. Op dit tempo wordt verwacht dat BlackRock’s IBIT de nummer één positie zal innemen op de ranglijst binnen drie weken. 

Advertentie

BlackRock en Fidelity hebben een voordeel tegenover Grayscale ETF

Volgens JPMorgan hebben BlackRock en Fidelity een voordeel tegenover Grayscale met betrekking tot bepaalde waarden in een rapport afgelopen woensdag. Er wordt gesteld dat de vermindering van de management fees van 2% naar 1,5% niet genoeg zou zijn om te kunnen concurreren met de nieuwe partijen. BlackRock hanteert een fee van 0,25%, wat nogal een groot verschil is met Grayscale. 

Daarnaast kan IBIT technisch als een trust worden beschouwd maar met een belangrijk voordeel. Het mag wel zijn prijs aanpassen aan de dagelijkse handelsprijs.

Het verschil tussen een bitcoin ETF en een trust is dat aan het eind van de handelsdag de prijs van het fonds gelijkgesteld kan worden met de huidige handelsprijs, iets wat normaal alleen een ETF kan. 

Een trust is een vaststaand portfolio met geen mogelijkheid om zijn assets aan te passen naar de huidige prijs. Daardoor worden deze producten vaak aangeboden tegen een gevarieerde premium prijs of korting tegenover de onderliggende assets.

Een einde van de outflows in zicht?

Analist Eric Balchunas voorspeld dat de outflows kunnen stoppen in de komende weken. Hij geeft aan dat een groot deel van de outflows komt van Genesis en de Digital Currency Group. Het aantal crypto bedrijven dat failliet is gegaan de afgelopen tijd zou volgens hem het grootste gedeelte van de outflow zijn. Dit zou de komende weken moeten afnemen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie