Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2020 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 17:39

Bitcoin exchange Bitfinex en Tether dienen motie tot verwerping in omtrent marktmanipulatiezaak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin exchange Bitfinex en Tether dienen motie tot verwerping in omtrent marktmanipulatiezaak

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

iFinex, het bedrijf waar Tether en cryptocurrency-exchange Bitfinex onder vallen, heeft op 3 september een motie tot verwerping ingediend bij de rechtbank van New York.
Bitfinex en Tether worden beschuldigd van marktmanipulatie met de USDT stablecoin. De aanklagers beweren dat Bitfinex $3 miljard aan USDT tokens heeft laten maken door Tether, maar niet het gelijkwaardige bedrag in Amerikaanse dollar (USD) ervoor heeft betaald.
Ook wordt Bitfinex ervan beschuldigd dat het bedrijf deze USDT tokens heeft gebruikt om de prijzen van andere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) op te pompen. Deze manipulatie zou de marktkapitalisatie van de crypto-markt eind 2017 naar $795 miljard hebben gebracht.
De aanklagers zijn vijf handelaren die zeggen dat zij hierdoor enorm veel geld hebben verloren. Bitfinex en Tether ontkennen de beschuldigingen. In de motie beweert Bitfinex dat het onbewust is van enige marktmanipulatie. Volgens het bedrijf is er geen bewijs en berusten de aanklagers hun beschuldigingen op veronderstellingen in plaats van feiten.

De CAC verzint een fantastisch verhaal over een uitgebreid plan van epische fraude. Maar insinuaties zijn onvoldoende voor een claim.

Bitfinex en Tether zijn ook verwikkeld in nog een andere rechtszaak. De bedrijven worden aangeklaagd door de New York Attorney General (NYAG) Letitia James. De bedrijven worden in deze zaak beschuldigd van het verduisteren van $900 miljoen. Onlangs werd een motie tot verwerping in deze zaak afgekeurd door de rechter, dat bekent dat de zaak zal worden doorgezet.
Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat Tether weer een grote hoeveelheid USDT heeft bijgedrukt. De marktkapitalisatie van USDT staat nu boven de $14 miljard.
Bitfinex looft overigens een beloning van $400 miljoen uit omtrent 12.000 bitcoins die gestolen werden in 2016. De hackers lijken zich echter hier niets van aan te trekken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie