Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin exchange Bitfinex en Tether dienen motie tot verwerping in omtrent marktmanipulatiezaak

iFinex, het bedrijf waar Tether en cryptocurrency-exchange Bitfinex onder vallen, heeft op 3 september een motie tot verwerping ingediend bij de rechtbank van New York.

Bitfinex en Tether worden beschuldigd van marktmanipulatie met de USDT stablecoin. De aanklagers beweren dat Bitfinex $3 miljard aan USDT tokens heeft laten maken door Tether, maar niet het gelijkwaardige bedrag in Amerikaanse dollar (USD) ervoor heeft betaald.

- Advertentie -

Ook wordt Bitfinex ervan beschuldigd dat het bedrijf deze USDT tokens heeft gebruikt om de prijzen van andere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) op te pompen. Deze manipulatie zou de marktkapitalisatie van de crypto-markt eind 2017 naar $795 miljard hebben gebracht.

De aanklagers zijn vijf handelaren die zeggen dat zij hierdoor enorm veel geld hebben verloren. Bitfinex en Tether ontkennen de beschuldigingen. In de motie beweert Bitfinex dat het onbewust is van enige marktmanipulatie. Volgens het bedrijf is er geen bewijs en berusten de aanklagers hun beschuldigingen op veronderstellingen in plaats van feiten.

De CAC verzint een fantastisch verhaal over een uitgebreid plan van epische fraude. Maar insinuaties zijn onvoldoende voor een claim.

Bitfinex en Tether zijn ook verwikkeld in nog een andere rechtszaak. De bedrijven worden aangeklaagd door de New York Attorney General (NYAG) Letitia James. De bedrijven worden in deze zaak beschuldigd van het verduisteren van $900 miljoen. Onlangs werd een motie tot verwerping in deze zaak afgekeurd door de rechter, dat bekent dat de zaak zal worden doorgezet.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat Tether weer een grote hoeveelheid USDT heeft bijgedrukt. De marktkapitalisatie van USDT staat nu boven de $14 miljard.

Bitfinex looft overigens een beloning van $400 miljoen uit omtrent 12.000 bitcoins die gestolen werden in 2016. De hackers lijken zich echter hier niets van aan te trekken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.279,39 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.279,39 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...