Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2020 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 08:30

Bitcoin fortuin verplaatst, Bitfinex hackers geven niets om beloning van $400 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin fortuin verplaatst, Bitfinex hackers geven niets om beloning van $400 miljoen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een beloning van $400 miljoen lijkt niet voldoende te zijn voor de dieven die in 2016 een enorme hoeveelheid bitcoin van Bitfinex hebben gestolen. De gestolen voorraad is door de jaren heen naar verschillende wallets blijven verhuizen.
Volgens een tweet van Whale Alert, zijn de gestolen bitcoins maandag verzonden naar een onbekende wallet. Op basis van de huidige koers van bitcoin (BTC) wordt de overdracht geschat op ongeveer $ 5,77 miljoen.


Volgens gegevens van Blockchain.com is de transactie van maandag de eerste transactie naar het nieuwe wallet-adres. De transactie is ook de nieuwste ontwikkeling met betrekking tot de gestolen gelden uit 2016, na twee andere herverdelingen eerder dit jaar.
Als onderdeel van het beloningsschema zegt Bitfinex dat het 5% van de herstelde buit zal geven aan iedereen die de exchange met de hackers kan verbinden en zelfs de dieven zelf 25% zal aanbieden als ze de buit inleveren. Als de hackers de beloning accepteren, zal de betaling waarschijnlijk plaatsvinden via tether (USDT). 
Doordat de gestolen fondsen ter waarde van ongeveer $72 miljoen op het moment van de overval nu opgelopen is naar de $1,4 miljard, lijkt het aanbod niet aantrekkelijk genoeg voor de dieven. De hackers zien dus weinig stimulans om de $1,4 miljard aan BTC op te geven voor een kleinere beloning van $400 miljoen en hebben wellicht daarom wel het gestolen geld verplaatst. 
Het laten uitbetalen van de bitcoins schijnt echter heel lastig te zijn. Zeker nu crypto in veel verschillende landen onder de loep ligt en strenge Know-Your-Customer (KYC) protocollen in stand zijn, is het anoniem uitcashen van $1,4 miljard wellicht wel onmogelijk.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie