Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin exchange Bithumb, de grootste crypto beurs van Korea, is binnengevallen door de politie

Lokale autoriteiten zijn naar verluidt binnengevallen bij Bithumb, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea. Seoul Shinmun, een Zuid-Koreaanse krant, meldt dat op 2 september de onderzoekseenheid van de Seoul Metropolitan Police Agency het pand van Bithumb heeft doorzocht.

Er is voor de rest nog vrij weinig informatie beschikbaar over de inval. Het nieuws moet nog bevestigd worden door Bithumb zelf.

- Advertentie -

De inval heeft naar verluidt te maken met een crimineel onderzoek naar Lee Jun Hun, voorzitter van Bithumb Holdings en Bithumb Korea, die tegelijkertijd is opgepakt.

De voorzitter zou betrokken zijn bij de fraude omtrent een initial coin offering (ICO) van een cryptocurrency genaamd BXA in 2018. BXA zou de native token worden van Bithumb, maar werd uiteindelijk nooit uitgegeven vanwege een deal met BK Global die in het water viel. Naar verluidt kostte dit investeerders uiteindelijk zo’n 30 biljoen won ($25 miljoen).

Het is de tweede inval van een cryptobeurs in Zuid-Korea in een week. Onlangs werd ook al Coinbit binnengevallen, de derde grootste exchange van Zuid-Korea. Coinbit wordt ervan beschuldigd te sjoemelen met cijfers omtrent het handelsvolume van de beurs wat bekendstaat als wash trading. 99% van het handelsvolume op Coinbit zou vervalst zijn.

Vandaag ondervonden de grote cryptocurrency-exchange Binance en Coinbase ook problemen. Bijna de hele crypto-markt kleurt rood vandaag en dat zorgde voor een enorme verkoopdruk op de markt. De twee bedrijven konden (wederom) niet het volume aan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.234,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.234,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...