Kevin Schijven Kevin Schijven
02/09/2020 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2020 17:36

Bitcoin exchange Bithumb, de grootste crypto beurs van Korea, is binnengevallen door de politie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin exchange Bithumb, de grootste crypto beurs van Korea, is binnengevallen door de politie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Lokale autoriteiten zijn naar verluidt binnengevallen bij Bithumb, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea. Seoul Shinmun, een Zuid-Koreaanse krant, meldt dat op 2 september de onderzoekseenheid van de Seoul Metropolitan Police Agency het pand van Bithumb heeft doorzocht.
Er is voor de rest nog vrij weinig informatie beschikbaar over de inval. Het nieuws moet nog bevestigd worden door Bithumb zelf.
De inval heeft naar verluidt te maken met een crimineel onderzoek naar Lee Jun Hun, voorzitter van Bithumb Holdings en Bithumb Korea, die tegelijkertijd is opgepakt.
De voorzitter zou betrokken zijn bij de fraude omtrent een initial coin offering (ICO) van een cryptocurrency genaamd BXA in 2018. BXA zou de native token worden van Bithumb, maar werd uiteindelijk nooit uitgegeven vanwege een deal met BK Global die in het water viel. Naar verluidt kostte dit investeerders uiteindelijk zo’n 30 biljoen won ($25 miljoen).
Het is de tweede inval van een cryptobeurs in Zuid-Korea in een week. Onlangs werd ook al Coinbit binnengevallen, de derde grootste exchange van Zuid-Korea. Coinbit wordt ervan beschuldigd te sjoemelen met cijfers omtrent het handelsvolume van de beurs wat bekendstaat als wash trading. 99% van het handelsvolume op Coinbit zou vervalst zijn.
Vandaag ondervonden de grote cryptocurrency-exchange Binance en Coinbase ook problemen. Bijna de hele crypto-markt kleurt rood vandaag en dat zorgde voor een enorme verkoopdruk op de markt. De twee bedrijven konden (wederom) niet het volume aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie