Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin exchange BitMEX wordt nu ook beschuldigd van het wegsluizen van honderden...

Bitcoin exchange BitMEX wordt nu ook beschuldigd van het wegsluizen van honderden miljoenen dollars

- Advertentie -

HDR Global, het moederbedrijf van BitMEX, een grote cryptocurrency-exchange voor derivaten, werd begin deze maand aangeklaagd.

BitMEX wordt beschuldigd van het schenden van de Bank Secrecy Act door de Department of Justice (DoJ), het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Ook wordt de crypto-beurs aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), voor onder andere marktmanipulatie en het ontbreken van de juiste vergunningen.

Daarnaast worden ook oprichters Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed aangeklaagd. Reed, CTO van BitMEX, werd zelfs opgepakt. Hij is inmiddels op borgtocht van $5 miljoen vrij. Er hangen zware straffen boven de hoofden van het managementteam.

Nu krijgt HDR en BitMEX nog een aanklacht erbovenop. Dat blijkt uit een nieuw burgerlijk geding ingediend op 30 oktober door Pavel Pogodin van Consensus Law namens Yaroslav Kolchin en Vitaly Dubinin van BMA LLC.

Kolchin en Dubinin beschuldigen de oprichters van het systematisch plunderen van de fondsen van BitMEX. Ze zouden maar liefst $440 miljoen van de beurs hebben weggesluisd.

De oprichters begonnen hieraan toen ze erachter kwamen dat BitMEX het doel was van een onderzoek van de CFTC en DoJ. De aanklagers beweren dat het managementteam van HDR dit deed om om ervoor te zorgen dat de autoriteiten zo min mogelijk in beslag konden nemen. Dit zou al in oktober 2019 van start zijn gegaan. Een woordvoerder van HDR ontkent de beschuldigingen:

Pavel Pogodin van ‘Consensus Law’ dient steeds meer valse claims tegen ons en anderen in de cryptocurrency-sector in. We zullen dit afhandelen via het normale proces en blijven er volledig op vertrouwen dat de rechtbanken zijn claims zullen zien voor wat ze zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.259,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.288,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.293,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.364,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.540,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...