Erik Juffermans Erik Juffermans
14/01/2024 15:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 14:24

Bitcoin experts verwachten rooskleurig 2024, met nieuwe recordprijs

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin experts verwachten rooskleurig 2024, met nieuwe recordprijs

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Hoewel de bitcoin (BTC) koers na de lancering van de Amerikaanse Bitcoin ETF’s flink inzakte, zijn crypto-investeerders op langere termijn nog altijd zeer optimistisch. In gesprek met het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC spraken meerdere investeerders zich uit over de potentiële toekomst van Bitcoin.

MicroStrategy gehackt en vooral één crypto gebruiker betaalt de prijs
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe all time highs voor bitcoin

Over het algemeen is iedereen het erover eens dat de elf gelanceerde Amerikaanse bitcoin ETF’s op langere termijn tot prijsstijgingen zullen leiden. De ETF’s geven investeerders namelijk een gloednieuwe assetklasse om in te diversifiëren.

Met de avances van gerenommeerde financiële instituties zoals onder andere Blackrock en Fidelity begint crypto meer mainstream aandacht te krijgen. Anthony Scaramucci, de oprichter van hedgefonds SkyBridge Capital, geeft aan zich steeds meer te focussen op crypto. Ook verwacht hij dat 2024 een groots jaar zal worden voor de digitale assetklasse.

“Ik denk dat de [bitcoin ETF’s] een grote doorbraak zijn voor bitcoin als een digitale asset. Ik denk dat bitcoin zijn oude all time high zal evenaren aan het einde van 2024, en zal deze waarschijnlijk zal doorbreken voor het einde van het jaar,”

Aldus Scaramucci in gesprek met CNBC. Ook geeft hij aan te geloven dat bitcoin de magische grens van $100.000 dit jaar kan doorbreken. Volgens hem is dit immers ‘maar’ een stijging van iets meer dan 100 procent. Wel zegt hij het in het verleden al vaker mis te hebben gehad. Dus een garantie is het zeker niet.

Komende weken omhoog?

Ook Vijay Ayyar van de Indiase cryptobeurs CoinDCX is hoopvol. Hij zegt dat de Bitcoin ETF’s al langere tijd verrekend zijn in de prijs. De bitcoin koers steeg namelijk in afwachting van de ETF’s al bijna met 100 procent sinds afgelopen juni. Maar hier houdt de opmars van bitcoin zeker niet op volgens Ayyar. 

“De volgende beweging omhoog zal komen wanneer er bitcoin wordt gekocht voor de ETF’s zelf. Dat kan in de komende twee weken gaan gebeuren.”

Ayyar denkt net als Scaramucci dat nieuwe historische hoogtes dit jaar in het verschiet liggen.

“Als we het sentiment moeten geloven, dan staat er dit jaar potentieel een versnelde opmars naar nieuwe all time highs te wachten. Ook komt de Bitcoin halving er in april aan.”

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie