Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2020 14:55

Bitcoin fonds van Grayscale koopt opnieuw enorme hoeveelheid BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fonds van Grayscale koopt opnieuw enorme hoeveelheid BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft onlangs weer een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) ingekocht voor zijn BTC fonds, genaamd de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
ByBt.com, een marktonderzoeker, meldt op 27 september dat Grayscale zo’n 17.100 BTC in de afgelopen zeven dagen heeft gekocht, ter waarde van ongeveer $185 miljoen.


De GBTC is dit jaar een zeer populair investeringsproduct geworden en Grayscale koopt grote hoeveelheden bitcoin op ter ondersteuning van het product.
Grayscale heeft nu bijna 450 duizend BTC in bezit. Dat is bijna 2,5% van het totale circulerende aanbod van bitcoin, dat gisteren de 18,5 miljard BTC voorbij steeg.


Grayscale meldt dat het nu $5,8 miljard assets under management (AUM) heeft, oftewel $5,8 miljard aan crypto onder beheer. Hiervan zit $4,78 miljard in het bitcoin fonds.


Dat is echter een kleine afname ten opzichte van een maand geleden. Half augustus rapporteerde het bedrijf dat het al meer dan $6 miljard AUM heeft. Dit is te verklaren door een afname van de bitcoin prijs. De koers van BTC lag toen nog rond de $12.000.
Grayscale Investments hield deze zomer een grote internationale reclamecampagne op de Amerikaanse tv. De verwachting omtrent het filmpje waren hooggespannen aangezien het bitcoin bij het grote publiek in beeld zou brengen. Echter was de community teleurgesteld toen bleek dat bitcoin noch andere crypto’s niet bij naam werden genoemd. CEO Barry Silbert zei dat de campagne een succes was voor het bedrijf.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement