Kevin Schijven Kevin Schijven
15/08/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 13:06

Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale ziet enorme toename dankzij nieuwe tv-reclame

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale ziet enorme toename dankzij nieuwe tv-reclame

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale Investments, een grote beleggingsfondsbeheerder voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), lanceerde deze week een advertentiecampagne op de Amerikaanse televisie.


Vorige week rapporteerde Crypto Insiders over de aankondiging van de campagne. De verwachtingen omtrent het reclamefilmpje waren hooggespannen in de crypto-gemeenschap. Het zou namelijk cryptocurrencies als bitcoin weer in beeld kunnen brengen bij het grote publiek.
De advertentie werd echter met enige teleurstelling ontvangen in de community, voornamelijk doordat bitcoin (of andere crypto’s) niet bij naam worden genoemd. Toch meldt Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het bedrijf zijn “grootste fondsenwervingsweek” ooit zag.


Silbert meldt dat Grayscale maar liefst $217 miljoen zag binnenkomen in de dagen na de lancering van de advertentiecampagne. “Blijkbaar vonden jullie de commercial leuk!” aldus Silbert. Het grootste deel hiervan ging naar de Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC).
Deze week kwam in een nieuw kwartaalrapport, ingediend bij de Securities & Exchange Commission (SEC), naar buiten dat de waarde van het GBTC fonds met 90% is toegenomen dit jaar. Het steeg van $1,87 miljard tijdens de jaarwisseling naar $3,5 miljard tegen het eind van het tweede kwartaal van 2020.
In gerelateerd nieuws meldt Grayscale dat het nu 5,9 miljard assets under management (AUM) heeft. Het bitcoin fonds staat inmiddels op $4,9 miljard, het ethereum fonds op $860 miljoen.


Tevens lanceert het bedrijf een nieuwe toolkit voor financiële adviseurs. Hiermee kunnen financiële adviseurs gratis over cryptocurrencies leren en hoe men potentiële klanten het best erover kan adviseren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie