Sander van Rijn Sander van Rijn
09/10/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:16

Bitcoin beursfonds zal $17,7 biljoen aantrekken, zegt Blackrock topman

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s leven weer op, dagelijkse volume passeert de $1 miljard

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Crypto investeerders kijken met spanning uit naar een potentiële historische gebeurtenis op Wall Street. Diverse goedkeuringen van bitcoin spot exchange-traded funds (ETF), ook wel bitcoin (BTC)  beursfondsen, staan in de wachtrij en de verwachtingen zijn ditmaal hooggespannen.

Terwijl sommige de hoop op een goedkeuring hebben opgegeven, blijven velen optimistisch. Zo ook voormalig BlackRock directeur Steven Schoenfield. Hij liet onlangs doorschemeren dat de goedkeuring van deze bitcoin beursfondsen wel eens kan leiden tot een enorme instroom aan institutioneel kapitaal.

Volgens Schoenfield staat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die de verantwoordelijkheid draagt van deze beslissing, voor een cruciaal keerpunt. Dit zal mogelijk grote gevolgen hebben voor de gehele financiële wereld, maar ook daarbuiten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF kan enorme kapitaalinstroom veroorzaken

De druk op de Amerikaanse toezichthouder om de goedkeuring te versnellen neemt daarom toe. Eerder speculeerde Schoenfield dat recente updates de verwachte goedkeuringstijdslijn hebben verkort naar drie tot zes maanden.

Ondanks enkele sceptische geluiden, blijft het sentiment volgens de voormalig BlackRock directeur positief. De goedkeuring van een bitcoin beursfonds zal volgens hem de deur openen voor een enorme kapitaalinstroom.

Schoenfield pleit voor een gigantische instroom van maar liefst $17,7 biljoen wat afkomstig zou zijn van financiële instellingen. Hij benadrukt dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, al meer dan $9,4 biljoen aan beheerd vermogen heeft.

Advertentie

Crypto en Amerika leidend in beursfonds investeringen

De voorspelde goedkeuring van de bitcoin beursfondsen komt op een belangrijk moment. Er zijn in de afgelopen maanden veel nieuwe aanvragen ingediend bij de SEC en de verwachting is dat een lancering van een dergelijk fonds de bitcoin koers naar nieuwe hoogtes kan brengen.

Volgens Bloomberg analist en ETF-expert Eric Balchunas zijn dit jaar de 15 best presterende ETF’s allemaal crypto-gerelateerd. Ook meldt hij dat  Noord-Amerika, maar vooral de Verenigde Staten, zo’n 98% van de totale volume van crypto beursfondsen vertegenwoordigt. Balchunas verklaart dat een goedkeuring van een bitcoin spot-ETF het marktaandeel van Noord-Amerika naar meer dan 99,5% kan verhogen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie