Ivo Melchers Ivo Melchers
05/10/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2023 10:00

Voormalig BlackRock topman verwacht spoedig bitcoin beursfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voormalig BlackRock directeur verwacht spoedig bitcoin beursfonds

Foto: Tada Images/Shutterstock

Veel bitcoin (BTC) investeerders hebben hun hoop gevestigd op BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, voor de primeur van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten. BlackRock shockeerde in juni de crypto-wereld met haar ETF-aanvraag en heeft inmiddels al tweemaal een uitstel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een eindoordeel moeten incasseren. Een voormalig directeur van BlackRock verwacht echter dat de toezichthouder alsnog spoedig groen licht zal verkondigen aan de financiële reus.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BlackRock bitcoin ETF in aantocht?

Terwijl de tweede deadline van BlackRock’s beoordelingsprocedure vorige week werd uitgesteld, blijkt de voormalig BlackRock directeur Steven Schoenfield erg positief gezind over een goedkeuring.

Schoenfield, die nu CEO van MarketVector Indexes is, gaf gisteren zijn schatting tijdens een paneldiscussie over ETF’s op CCData’s Digital Asset Summit in Londen, waar hij werd vergezeld door een andere ex-BlackRock directeur Martin Bednall, nu de CEO van Jacobi Asset Management.

De SEC heeft recentelijk niet alleen de poging van BlackRock uitgesteld, maar alle lopende aanvragen hebben nog geen eindoordeel te horen gekregen van de toezichthouder.

Gebaseerd op de manier hoe de toezichthouder recentelijk alle deadlines verschoof, verwacht Schoenfield ‘’binnen drie tot zes maanden’’ een spot-ETF voor bitcoin op de Amerikaanse markt.

Specifiek zei hij het volgende:

‘’In plaats van de hele lijst volledig af te wijzen, hebben ze om commentaar gevraagd, wat een marginale maar significante verbetering is in de dialoog. Er is ook de Grayscale rechtszaak die de SEC heeft verloren, wat betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk zullen moeten toestaan dat de Grayscale Bitcoin Trust wordt omgezet in een ETF.’’

Gisteren kon je ook al lezen dat Bloomberg analist Eric Balchunas het een ‘’welkom teken’’ noemt dat de SEC dit keer commentaar heeft toegevoegd aan de aanvragen zodat de bedrijven hun pogingen kunnen wijzigen.

De tijdsindicatie van 3 tot 6 maanden komt overigens exact overeen met de volgende deadlines van BlackRock. De SEC mag tot uiterlijk 15 januari voor de laatste keer uitstel aanvragen om vervolgens vóór de deadline van 15 maart tot een eindoordeel te komen.

‘’70 kans op BTC beursfonds’’

Econoom en handelaar Alex Krüger deelde gisteren op X zijn mening dat de kans op goedkeuring van een bitcoin beursfonds momenteel op 70 procent zou liggen. Hij verwacht dat de SEC in januari een positief besluit zal nemen. In januari staat de laatste deadline voor de gezamenlijke poging van ARK Invest & 21Shares op de agenda, evenals de derde deadline voor de waslijst aan aanvragen geleid door BlackRock.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie