Ivo Melchers Ivo Melchers
29/09/2023 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 14:20

Financiële reuzen moeten langer wachten op beslissing bitcoin ETF

Nieuws
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Het zat er al enigszins aan te komen: wederom negatief nieuws wat betreft de komst van een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). Eerder deze week stelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al vervroegd de deadlines van ARKInvest & 21Shares en die van GlobalX uit, maar nu zijn BlackRock en andere financiële giganten aan de beurt.

Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar
Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Deadlines Bitcoin beursfondsen opgeschoven

Dinsdag kwam het nieuws van de financiële waakhond uit een onverwachtse hoek. De deadlines voor de pogingen van ARKInvest & 21Shares en die van GlobalX waren namelijk nog niet binnen handbereik. Normaliter maakt de SEC volop gebruik van haar tijd binnen de beoordelingsprocedure.

Nadat dit nieuws naar buiten kwam vervloog voor veel mensen de hoop op een eventuele goedkeuring van de pogingen van BlackRock en de daaropvolgende financiële reuzen. Ook werd er al aangenomen dat de SEC wederom eerder het uitstel naar buiten zal brengen.

Gisteravond deelde Bloomberg-analist James Seyffart dat de SEC uitstel heeft aangevraagd voor de pogingen van BlackRock, Bitwise, Invesco & Galaxy en Valkyrie. Als gevolg blijven er nog drie vermogensbeheerders over die op 17 oktober hun tweede deadline gepland hebben staan. Dit zijn: VanEck, Wisdomtree en Fidelity. De kans is echter groot dat deze later vandaag ook te horen krijgen dat ze langer moeten wachten op een eindoordeel.

Seyffart gaf aan dat de timing verband houdt met de verwachte ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid die mogelijk op 1 oktober plaats zal vinden, wat de financiële toezichthouders en andere federale instanties van het land zal ontwrichten.

Beide kamers van het Congres – het Huis van Afgevaardigden en de Senaat – zijn het niet eens geworden over verschillende financieringswetten om overheidsoperaties te financieren. Het Congres moet vóór 1 oktober 12 afzonderlijke financieringswetten voor een heel jaar goedkeuring om een sluiting te voorkomen.

Advertentie

Belangrijke data voor de komst van een BTC ETF

De derde deadline voor de explosie aan ETF-aanvragen geleid door BlackRock staat voor de week van 15 januari 2024 op de agenda. Dit is het laatste moment dat de SEC een definitief besluit uit kan stellen. Vervolgens zullen we uiterlijk in de week van 15 maart een uiteindelijk besluit te horen krijgen voor eenieder van deze financiële grootmachten.

ARK Invest & 21Shares zullen als eerste van iedereen een eindoordeel te horen krijgen. Voor hen staat de laatste deadline namelijk gepland voor 15 maart 2024.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie