Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2022 17:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 17:25

Bitcoin fondsen zien uitstroom, ethereum juist instroom voor 3e week op rij

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin fondsen zien uitstroom, ethereum juist instroom voor 3e week op rij

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Institutionele investeerders beginnen langzamerhand weer warm te lopen voor ethereum (ETH). Investeringsproducten voor ether zagen afgelopen week wederom een aardige instroom, blijkt uit een nieuw rapport van CoinShares.

Desondanks is ook onder deze groep investeerders te merken dat de angst en terughoudend nog groot is. De totale netto instroom naar cryptocurrency producten kwam afgelopen week op een bescheiden $15 miljoen uit.

Ethereum ETF’s mogelijk in gevaar, SEC opent de aanval op ETH
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin ziet kleine uitstroom

Bitcoin (BTC) fondsen zagen een kleine uitstroom afgelopen week, namelijk van $1,7 miljoen. De totale netto instroom naar BTC fondsen dit jaar blijft vooralsnog positief en komt op $20,5 miljoen uit.

Bitcoin fondsen zagen de week daarvoor nog de grootste uitstroom ooit. Dat had vooral met de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van Purpose te maken. Dat nieuws kwam eigenlijk al een week eerder naar buiten, maar deze cijfers werden toen nog niet meegenomen in dat wekelijkse rapport

Short bitcoin producten zagen overigens wel een netto instroom afgelopen week van $6,3 miljoen. Het short product is nog vrij nieuw en zag een forse instroom in de afgelopen weken, maar dat koelt inmiddels af.

Advertentie

Ether ziet instroom voor derde week op rij

Ethereum fondsen zagen afgelopen week een netto instroom van $7,6 miljoen. Het was de derde week op rij dat ether producten een flinke instroom zien en dat volgt na 11 weken op rij van uitstromingen. Die uitstroom bereikte zelfs een piek van maar liefst $460 miljoen in 2022.

Deze ontwikkeling suggereert volgens CoinShares een mogelijke omkeer in het sentiment omtrent ETH. Institutionele investeerders beginnen wellicht ook warm te draaien voor ETH vanwege de aankomende “merge.”

Dat is de fusie van de huidige Ethereum blockchain met de Beacon Chain om het nieuwe Ethereum te lanceren. Daarmee maakt het netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol.

Hierover was ook al vanochtend te lezen op Crypto Insiders in deze premium ETH analyse.

Alle andere altcoins

Voor alle andere crypto bleef het wederom extreem rustig afgelopen week. Zogeheten multi-asset producten zagen een kleine instroom van $2,2 miljoen, maar voor alle andere crypto kwam deze gezamenlijk maar op $0,2 miljoen uit. De totale uitstroom voor deze crypto kwam afgelopen maand op slechts $0,3 miljoen uit. Het is mogelijk een teken dat ook institutionele investeerders voorlopig nog alleen voor de ogenschijnlijk minder riskante crypto gaan.

CoinShares CSO: bitcoin ATH in 24 maanden

Meltem Demirors, CSO van CoinShares, sprak enkele dagen geleden nog met CNBC. Zij verwacht dat de bitcoin koers nog een tijdje rond 20.00 blijft hangen. Toch ligt er volgens haar hier een stevige basis, al kan de koers nog naar $14.000 dippen. Zij verwacht dat bitcoin weer een nieuwe all-time high ergens in de komende 24 maanden zal bereiken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie