Timo Bult Timo Bult
28/06/2022 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2022 13:35

Crypto fondsen zien grootste leegloop ooit, vooral bitcoin krijgt klap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto fondsen zien grootste leegloop ooit, vooral bitcoin krijgt klap

Foto: Pla2na/Shutterstock

Waar de bitcoin (BTC) koers vorige week nog een licht herstel liet zien, zag dit er bij de grote bitcoin investeringsfondsen anders uit. Daar stroomden vorige week honderden miljoenen aan investeringen weg. Dat blijkt uit de nieuwe wekelijkse cijfers die CoinShares deelde. 

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Vooral bitcoin fondsen bloeden

Uit deze update blijkt dat er uit alle crypto investeringsfondsen maar liefst $423 miljoen is weggestroomd. Dat is de allergrootste uitstroom in een week tijd sinds CoinShares zijn wekelijkse update publiceert. 

Het waren zoals gezegd vooral de bitcoin fondsen die klappen vingen. Daar stroomde in totaal $453 miljoen weg bij de verschillende fondsbeheerders. De uitstroom doet de totale instroom van dit jaar vrijwel volledig teniet. Sinds begin dit jaar ontvingen de fondsen nog aardig wat investeringen, maar door de uitstroom is daar netto nog maar $26,2 miljoen van over. 

Opvallend is dat het grootste deel dat weggehaald werd uit bitcoin fondsen bij de Canadese fonds provider Purpose vandaan kwam. Die zag $490,7 miljoen aan investeringen verdwijnen. CoinShares zegt hier het volgende over:

“Regionaal was de uitstroom bijna uitsluitend afkomstig van Canadese beurzen en één specifieke aanbieder.  De uitstroom vond plaats op 17 juni, maar werd pas weerspiegeld in de cijfers van vorige week vanwege vertragingen in de handelsrapportage, en was waarschijnlijk verantwoordelijk voor de daling van Bitcoin tot 17.760 dollar dat weekend.”

Buiten Canada zag bitcoin wel instroom

Niet alle investeerders de in bitcoin investeren via dergelijke fondsen zijn negatief. Laten we die $490 miljoen uit Canada buiten beschouwing dan is alsnog een netto instroom van $70 miljoen te zien. CoinShares stelt dat dit duidelijk de polarisatie tussen investeerders wereldwijd laat zien. 

Voor ethereum (ETH) fondsen was het wel een groene week, en dat mocht ook wel weer eens een keer. Al 11 weken op rij stroomden de fondsen gericht op de grootste altcoin leeg. Maar nu is er dan eindelijk weer een instroom te zien van $11 miljoen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie