Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 05:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 05:45

Bitcoin fondsen zien voor 5e week op rij instroom, institutionele crypto fondsen beheren nu recordbedrag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De instroom naar institutionele cryptocurrency fondsen nam afgelopen week weer verder toe en het totaal onder beheer heeft zelfs een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares, gepubliceerd op 18 oktober.

Crypto investeringsproducten zagen afgelopen week een netto instroom van maar liefst $80 miljoen. Bitcoin (BTC) fondsen namen wederom het voortouw en zagen een instroom van $70 miljoen. Het was de vijfde week op rij van positieve netto instromingen voor bitcoin producten.

Het is wel een afname ten opzichte van een week eerder, toen stroomde nog zelfs $225 miljoen bitcoin producten in. Het is ook nog steeds ver onder de hoeveelheid die begin dit jaar naar BTC fondsen ging.

Polkadot (DOT) fondsen zagen daarnaast ook een positieve instroom van $3,6 miljoen. Voor cardano (ADA) producten was dat $2,7 miljoen. Ripple (XRP) zag een kleine toename van $0,7 miljoen, terwijl solana (SOL) juist een kleine afname had van $0,3 miljoen. SOL producten zagen al de weken daarvoor een sterke instroom.

Ethereum (ETH) producten zien weer een kleine netto uitstroom van ongeveer $1 miljoen. Het is de tweede week op rij dat ether fondsen een negatieve netto uitstroom tonen, maar CoinShares zegt dat het niet significant genoeg is om het een neerwaartse trend te noemen.

Door de positieve instroom, gepaard met de stijgende koersen, beheren institutionele crypto vermogensbeheerders nu een recordbedrag van maar liefst $72,3 miljard. Dat is hoger dan de top uit mei, die toen op $71,6 miljard uitkwam.

CoinShares zegt dat de langverwachte lancering van een bitcoin (futures) ETF op de Amerikaanse markt voor een verdere instroom kan zorgen de komende weken:

“Het recente besluit van de SEC om een ​​op futures gebaseerde ETF in de Verenigde Staten toe te staan, zou de komende weken kunnen leiden tot een verdere aanzienlijke instroom naarmate Amerikaanse beleggers posities beginnen toe te voegen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie