Kevin Schijven Kevin Schijven
15/08/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 18:00

Bitcoin futures stijgen nu institutionele beleggers inflatie hedge zoeken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin futures stijgen nu institutionele beleggers inflatie hedge zoeken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De betrokkenheid van institutionele beleggers bij bitcoin futures is aanhoudend, zo blijkt uit het aantal futures van de Chicago Mercantile Exchange (CME) dat nog altijd aan het stijgen zijn. Investeerders die eerder huiverig waren over bitcoin (BTC) wegens de volatiliteit en andere risico’s veranderen nu toch van mening.
Het CFTC-gereguleerde CME is, volgens de gegevens van Skew, op dit moment de op twee na grootste bitcoin futuresmarkt. Terwijl de openstaande rente gisteren al een correctie zag naar de $800 miljoen, wist de CME deze week wel een nieuw hoogtepunt van $841 miljoen te bereiken.
Ondanks de groei van CME, trekken de ongereguleerde beurzen, zoals BitMEX of Binance, nog altijd aan het langste eind en zien zij veel meer investeerders op hun platformen dan CME dat doet. Toch laten recente cijfers van Skew zien dat de gereguleerde beurzen langzamerhand in de buurt komen. 
eToro-analist, Simon Peters, laat in een gesprek met nieuwssite Decrypt weten dat de stijging vooral veroorzaakt wordt door de onzekerheid omtrent fiatvaluta, en dan met name de inflatie. Een toenemend aantal institutionele beleggers hoopt dat bitcoin hun investeringen zal behoeden voor inflatie nu er steeds meer geld wordt gedrukt.
Charles Bovaird, Vicepresident bij Quantum Economics spreekt ook zijn zorgen uit over de inflatie, maar herleidt de groei ook terug naar een toenemende adoptie van Bitcoin. Digitale activa en Blockchain-technologie worden steeds meer mainstream; nu overheden en centrale banken bezig zijn met het creëren van een digitale valuta neemt de belangstelling steeds sneller toe.
 Zo ontvangt gereguleerde derivatenmarkt sinds recent ook veel meer aandacht, nu banken in New York toestemming hebben gekregen om crypto-custody-diensten aan hun klanten te verlenen, wat duidt op een verdere acceptatie van crypto door de traditionele financiële doelgroepen. 
Met futures-contracten kunnen handelaren in de toekomst activa kopen en verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. In het geval van bitcoin-futures kunnen beleggers speculeren op de prijs van de valuta zonder bitcoin zelf te kopen.
 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie