Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin futures stijgen nu institutionele beleggers inflatie hedge zoeken

De betrokkenheid van institutionele beleggers bij bitcoin futures is aanhoudend, zo blijkt uit het aantal futures van de Chicago Mercantile Exchange (CME) dat nog altijd aan het stijgen zijn. Investeerders die eerder huiverig waren over bitcoin (BTC) wegens de volatiliteit en andere risico’s veranderen nu toch van mening.

Het CFTC-gereguleerde CME is, volgens de gegevens van Skew, op dit moment de op twee na grootste bitcoin futuresmarkt. Terwijl de openstaande rente gisteren al een correctie zag naar de $800 miljoen, wist de CME deze week wel een nieuw hoogtepunt van $841 miljoen te bereiken.

- Advertentie -

Ondanks de groei van CME, trekken de ongereguleerde beurzen, zoals BitMEX of Binance, nog altijd aan het langste eind en zien zij veel meer investeerders op hun platformen dan CME dat doet. Toch laten recente cijfers van Skew zien dat de gereguleerde beurzen langzamerhand in de buurt komen. 

eToro-analist, Simon Peters, laat in een gesprek met nieuwssite Decrypt weten dat de stijging vooral veroorzaakt wordt door de onzekerheid omtrent fiatvaluta, en dan met name de inflatie. Een toenemend aantal institutionele beleggers hoopt dat bitcoin hun investeringen zal behoeden voor inflatie nu er steeds meer geld wordt gedrukt.

Charles Bovaird, Vicepresident bij Quantum Economics spreekt ook zijn zorgen uit over de inflatie, maar herleidt de groei ook terug naar een toenemende adoptie van Bitcoin. Digitale activa en Blockchain-technologie worden steeds meer mainstream; nu overheden en centrale banken bezig zijn met het creëren van een digitale valuta neemt de belangstelling steeds sneller toe.

 Zo ontvangt gereguleerde derivatenmarkt sinds recent ook veel meer aandacht, nu banken in New York toestemming hebben gekregen om crypto-custody-diensten aan hun klanten te verlenen, wat duidt op een verdere acceptatie van crypto door de traditionele financiële doelgroepen. 

Met futures-contracten kunnen handelaren in de toekomst activa kopen en verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. In het geval van bitcoin-futures kunnen beleggers speculeren op de prijs van de valuta zonder bitcoin zelf te kopen.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.211,32 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.211,32 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...