Roy van Krieken Roy van Krieken
06/10/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 14:04

“Bitcoin gaat beter presteren dan andere activa”: Bloomberg analist

icon-ethereum
Ethereum nieuws
“Bitcoin gaat beter presteren dan andere activa”: Bloomberg analist

Foto: Unknown man/Shutterstock

Op vrijwel elke markt heerst op dit moment nog altijd veel onrust en onzekerheid. Dat betekent dat de meeste markten, waaronder uiteraard de crypto markt, diep in het rood staan. Volgens vooraanstaand commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, zouden cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wel eens beter kunnen gaan presteren dan alle andere activa, zodra de macro-economische ellende weer ten einde komt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De bitcoin koers

McGlone stelde dit in een rapport dat gisteren werd gepubliceerd. Volgens McGlone is het niet gek om te verwachten dat met name bitcoin behoorlijk kan gaan stijgen als het macro-economisch en geopolitiek weer wat rustiger wordt in de wereld. Volgens McGlone begint bitcoin langzaam steeds meer te handelen als een safe haven asset, zoals bijvoorbeeld goud.

“Wanneer het afnemende economische tij keert, zien wij de neiging terugkeren voor Bitcoin, Ethereum en de Bloomberg Galaxy Crypto Index om beter te presteren dan de meeste belangrijke activa,” luidt het document. 

McGlone vergelijkt de bitcoin koers met het aandeel van tech-bedrijf Tesla. Normaal gesproken is de bitcoin koers sterk gecorreleerd met de koersen van dergelijke bedrijven, maar volgens McGlone is dit verband steeds minder groot aan het worden. Dat suggereert volgens hem dat bitcoin mogelijk de bodem al heeft bereikt.

Dat zou vervolgens weer kunnen betekenen dat BTC een risk-off asset gaat worden in het laatste kwartaal van dit jaar. Dat wil zeggen dat investeerders juist voor bitcoin gaan kiezen om zo weinig mogelijk risico te lopen.

Ethereum volgt

Ook de ethereum koers zal volgens McGlone mooie dingen laten zien. Wel geeft hij aan dat de koers van ETH nu nog vast zit in een “kooi” tussen de $1000 en $2000. De use-cases van het Ethereum netwerk zullen volgens McGlone ervoor zorgen dat de adoptie en prijs van ethereum alsmaar zullen stijgen.

“De opkomende technologie en meer volatiele nummer 2. crypto heeft de neiging om het beter te doen dan de aandelenindex op de weg omhoog, maar de merge kan een buigpunt markeren dat Ethereum ook de Nasdaq 100 verslaat wanneer deze daalt,” 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie