Simon Bosch Simon Bosch
21/09/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2022 13:05

“Bitcoin gaat naar $14.000, we zitten in onverkende wateren”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het is lang geleden dat het sentiment rondom Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zo zwaarmoedig was als nu. Maar volgens sommigen gaat het sentiment nog een stukje erger worden. Crypto-analist DataDash is één van die mensen. In een nieuwe analyse op zijn YouTubekanaal legt hij uit waarom.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin zit in onbevaren wateren

Om te beginnen is de prijs van bitcoin voor het eerst in de geschiedenis van de token duidelijk onder de 200 weekly moving average beland. Zelfs in maart van 2020 of in 2018. Dat waren destijds de dieptepunten van die berenmarkten. Nu is die moving average resistance geworden – geen positief nieuws dus. Het geeft aan dat een diepere berenmarkt dan je zou verwachten een reële mogelijkheid is geworden.

Volgens DataDash ligt de volgende grote supportlijn op 14.000 dollar. Dat komt overeen met wat wij zelf afgelopen zomer verwachtten. Er ligt nog een supportlijn op ongeveer 19.000 dollar, maar die hebben we nu al bereikt. Dat was de top van de stierenmarkt van 2017. Hieronder ligt een terrein met tussen de 14.000 dollar en 10.000 dollar veel ondersteuning – DataDash legt de grens op 12.000 dollar.

Afgaande hierop denkt de YouTuber dat we in onbevaren wateren zijn beland. Er kan dus van alles gebeuren, maar het geeft aan dat we vermoedelijk niet snel weer een all-time high gaan zien. Daar heeft bitcoin nu wel erg veel resistance voor ontwikkeld.

Advertentie

Dollar meer waard dan euro

Overigens mogen we benadrukken dat de dollar langzaam terrein van de euro lijkt te winnen. Als dat zo blijft doorgaan, dan zou dat betekenen dat de europrijs van bitcoin hoger uit zal komen dan de dollarprijs – iets wat tot nu toe omgekeerd was. Dat is in principe goed nieuws vanuit een Europees perspectief, maar je kunt je afvragen of je in een berenmarkt in dat scenario niet beter dollars aan kan houden.

In een Premium-analyse voor leden beschreven we in juli dat de euro ten opzichte van de dollar nog veel verder kan dalen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie