Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2023 08:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 08:08

Bitcoin gaat zijwaarts Pasen in terwijl geloof in rally fors afneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin gaat zijwaarts Pasen in terwijl geloof in rally fors afneemt

Foto: Leng Nipoonsiri/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit nog steeds vast en de de volatiliteit blijft verder afnemen. De BTC koers dipte gisteren kort naar $27.700 en piekte vervolgens rond $28.180. Gedurende nacht daalde de koers weer ietjes en komt op het moment van schrijven uit op $27.875 op Binance en €25.540 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,4% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 16%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $539 miljard en de dominantie op 45,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 63 (Greed).

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Werkloosheidscijfers VS stuk hoger dan verwacht

Gisteren werden nieuwe werkloosheidscijfers in de VS gepubliceerd en deze kwamen een stuk hoger uit dan verwacht. Dat kan een goed teken zijn als men hoopt op een omkeer in het beleid van de Federal Reserve, maar vergroot ook de zorgen over een mogelijke recessie.

Desondanks bewogen de markten nauwelijks op het nieuws en de kans lijkt steeds groter te worden dat we wellicht pas volgende week, met de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), weer een toename in volatiliteit zien. Veel markten zijn namelijk gesloten op Goede Vrijdag en dan volgt een lang paasweekend. Dit is mogelijk de stilte voor de storm, zoals analist Keith Alan zegt:

Advertentie

Bitcoin FOMO lijkt weer af te nemen

De recente rally zorgde voor veel fear of missing out, oftewel FOMO, onder particuliere investeerders. Maar liefst 120.000 nieuwe bitcoin ‘entiteiten’ (vergelijkbaar met adressen) voegde zich over de afgelopen maand dagelijks toe. Het is een stijging van ongeveer 20% ten opzichte van het jaarlijkse gemiddelde, meldt analist Mitchell op basis van Glassnode data.

De stijging is een sterk teken van FOMO, maar volgens analysebedrijf Santiment begint de FOMO inmiddels weer hard af te nemen. Er wordt voor de eerste keer in vijf weken met verlies gehandeld en dat is volgens de analisten juist een sterk teken dat het geloof in deze rally afneemt en daaromee ook de FOMO.

De oprichters van Glassnode waarschuwen daarnaast voor een zogenaamde pullback, of daling, van $2.000 tot $3.000 terwijl het bereik van de BTC koers alsmaar krapper wordt. Dat zou bitcoin terug kunnen brengen richting de beruchte 200-weken moving averages rond $25.000 en $25.650.

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining difficulty naar nieuw record

Gisteren steeg overigens ook wer de zogeheten bitcoin mining difficulty. Deze nam, zoals verwacht, met 2,23% toe naar een nieuw record van 47,89 T tegen een gemiddelde hash rate van 342,16 exahashes per seconde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie