Erik Juffermans Erik Juffermans
31/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 19:00

Bitcoin geldautomaat doelwit van ramkraak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cajeros automáticos de BTC conquistan EE.UU., pero no sin problemas

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zeven verdachten zijn gearresteerd na een gepoogde ramkraak van een Bitcoin geldautomaat in Texas. De verdachten gebruikten een gestolen pick-up truck en richtten naar schatting 10 duizend dollar aan schade aan. Dit maakt het Houston Police Department bekend.

Crypto Ontbijt: FTX-baas krijgt strafeis, crypto-netwerk gehackt & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ramkraak geen succes

Afgelopen vrijdagochtend rond 6 uur lokale tijd stal een groep van zeven individuen een pick-up truck en ramde deze tegen een Bitcoin ATM machine aan in Houston, Texas. Het lukte de groep niet om de ATM machine mee te nemen. Bij hun poging beschadigden de verdachten een winkel en richtten volgens diens eigenaar 10 duizend dollar aan schade aan.

Waarom de verdachten de Bitcoin ATM probeerde te stelen is onduidelijk. Volgens het nieuwskanaal ABC begrepen de verdachten niet hoe een Bitcoin ATM werkt.

“De dieven waren niet succesvol omdat Bitcoin een digitale valuta is. Dus er zit helemaal geen cash in de machines.”

Hoewel de dieven inderdaad op geen enkele manier Bitcoin hadden kunnen stelen, zat er wellicht wel cash in de machine. Bij een Bitcoin ATM kunnen mensen namelijk cash inwisselen voor bitcoin (BTC). Na het invoeren van geldbiljetten, scan je de code van je bitcoin wallet en vervolgens wordt BTC naar je wallet gestuurd.

Bitcoin ATM’s wereldwijd

BTC ATM’s zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Vooral in de Verenigde Staten worden ze relatief veel gebruikt. Met bijna 30 duizend machines staat ongeveer 84 procent van alle BTC ATM’s in de VS. Het is niet gek als je er nog geen een in Nederland hebt gezien. In Nederland staan er namelijk slechts 21 stuks. In België staat er zelfs maar eentje.

Sinds in 2013 de allereerste Bitcoin ATM werd geïnstalleerd, steeg het aantal machines elke maand gestaag. In september vorig jaar kwam deze groei echter tot een halt. Toen nam het aantal ATM’s met 393 af wereldwijd. In maart daalde het aantal machines zelfs bijna vierduizend stuks. De reden is waarschijnlijk teleurstellende inkomsten vanwege de BTC koers. In mei zagen we weer een mooie groei: er kwamen bijna 1.400 machines bij.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie