Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 09:00

Grootste daling in Bitcoin ATM’s ooit: meer dan 3.600 ATM’s offline

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La FCA británica busca reprimir los cajeros automáticos de BTC

Foto: StreetVJ / Shutterstock.com

De afgelopen maand was erg positief te noemen wat betreft de bitcoin koers. Op 1 maart was bitcoin (BTC) nog zo’n $23.000 waard, maar inmiddels is de waarde meer dan 23% gestegen tot $28.400. Te midden van de huidige bankcrisis lijken mensen tevens steeds meer de onderliggende waarde van Bitcoin te begrijpen. Dit heeft uiteraard de algehele cryptomarkt ten goede gedaan, aangezien de koersen van de meeste cryptocurrencies flink zijn gestegen in maart.

Desondanks heeft het aantal fysieke crypto-geldautomaten zijn grootste maandelijkse daling ooit neergezet in de afgelopen maand.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoin ATM’s dalen enorm

In de afgelopen 31 dagen zijn er namelijk maar liefst 3.627 crypto ATM’s van het netwerk verwijderd. Dit blijkt uit data van CoinATMRadar. Hiermee komt het huidige totaal uit op 33.727 ATM’s.

Op 29 oktober 2013 werd de eerste Bitcoin-geldautomaat gelanceerd en sindsdien nam het aantal machines iedere maand steeds gestaag toe. Echter zou deze trend nu aan het keren zijn.

In januari van dit jaar gingen er maar liefst 1.587 ATM’s verloren en in februari waren dat er 275. Verder noteerde september 2022 ook een netto-daling: destijds verlieten 399 machines het netwerk. In het totale plaatje zijn deze maanden dan ook uit uitzonderingen te noemen, aangezien dit de enige maanden waren met een netto-daling van crypto ATM’s.

Met een uitval van 3.625 crypto-geldautomaten valt maart 2023 op als de maand met de grootste maandelijkse daling ooit. Het is tevens de grootste netto-verandering in het algemeen. Het hoogst aantal geïnstalleerde geldautomaten in één maand was 2.048 – in januari 2021, te midden van de bloeiende bullmarkt.

April begint sterk

In april is de neerwaartse trend van 2023 tot dusver gebroken, aangezien er 37 crypto ATM registraties waren op 1 april. Echter duurt de maand april uiteraard nog lang en dus is het ook allesbehalve zeker dat de maand in het groen zal afsluiten.

De huidige marktleiders in de productie van crypto-geldautomaten zijn General Bytes, BitAccess en genesis Coin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie