Kevin Schijven Kevin Schijven
23/07/2021 14:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2021 14:27

Bitcoin geldautomatenbeheerder breidt groots uit en gaat duizenden nieuwe plaatsen in supermarkten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin geldautomatenbeheerder breidt groots uit en gaat duizenden nieuwe plaatsen in supermarkten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin Depot, de grootste cryptocurrency geldautomatenbeheerder ter wereld, gaat groots uitbreiden. Het bedrijf wil duizenden nieuwe bitcoin ATM’s, of BATM’s, plaatsen in Circle K supermarkten. Dat kondigt het bedrijf op 22 juli aan middels een persbericht.

Bitcoin Depot meldt dat het een samenwerkingsverband gesloten heeft voor de lange termijn met Circle K en al maar liefst 700 crypto geldautomaten heeft geïnstalleerd in de supermarkten van Circle K. Het bedrijf heeft al 3.500 automaten staan in de VS en Canada terwijl Circle K 7.150 winkels in de VS en 2.111 winkels in Canada heeft.

De geldautomaten van Bitcoin Depot ondersteunen meer dan 30 verschillende crypto waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC). Brandon Mintz, CEO van Bitcoin Depot, zegt:

“Circle K begrijpt dat cryptocurrency een groeiend deel zal uitmaken van de toekomstige economie en het betalingslandschap. Door bitcoin geldautomaten toe te voegen aan de winkels van het bedrijf, kan Circle K nieuwe klanten naar hun winkels trekken, financiële toegang bieden aan achtergestelde gemeenschappen en zichzelf onderscheiden van andere retailers met deze nieuwe technologie. Door onze samenwerking willen we mensen nieuwe manieren bieden om bitcoin direct te kopen in een vertrouwde omgeving bij hun lokale Circle K.”

Vorig jaar had Bitcoin Depot een reeks van zijn automaten stopgezet in risicogebieden in de VS vanwege de coronapandemie. Alle automaten zouden inmiddels weer actief zijn, ondanks verder oplopende coronacijfers in het land.

Volgens Coin ATM Radar staan bijna 24 duizend crypto geldautomaten in de wereld, verspreid over 75 landen. In de VS staan verreweg de meeste automaten, meer dan 21 duizend. Daarna volgt Canada met 1.695. In Nederland hebben we er pas 19 staan. Byecoin ontving onlangs een vergunning van de Nederlandsche Bank (DNB) hiervoor. In El Salvador, het Centraal-Amerikaanse land dat onlangs een bitcoin-wet aannam, worden binnenkort 1.500 BATM’s geplaatst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie