Home Nieuws Bitcoin nieuws “Bitcoin Halving” heeft 4 keer hoger zoekvolume vergeleken met vorige halving

“Bitcoin Halving” heeft 4 keer hoger zoekvolume vergeleken met vorige halving

Data op Google Trends toont aan dat er veel gezocht wordt op de woorden ‘bitcoin halving’. Historisch gezien wordt er wat zoekterm volume betreft een nieuwe all-time high bereikt.

- Advertentie -

Maar er wordt niet alleen gezocht op de term bitcoin (BTC) halving. Ook de zin ‘buy bitcoin’ blijkt volgens data van Google Trends veel gezocht te zijn. Het volume op deze zoekwoorden lijkt ten opzichte van juni 2019 ook een all-time high te gaan bereiken.

De term ‘Bitcoin Halving’ blijkt echter het populairst. Het zoekvolume ligt tot wel 4x hoger dan de piek in 2016. De data van Google Trends laat ook zien dat het volume op de zoekterm de afgelopen weken gestaag toe nam.

Sinds de halving die vier jaar geleden plaatsvond is de nummer één cryptocurrency bitcoin  niet langer een niche onderwerp. De populariteit nam wereldwijd onder alle investeerders toe en heeft een prominente rol aangenomen in de financiële sector. Vooral na het halving event waarbij het aanbod voor de miners wordt gehalveerd steeg de interesse.

Na de halving van juli 2016 steeg de prijs van bitcoin met 3.000% over een periode van 18 maanden. Dat was een stijging van $650 naar $19.800. Echter nam de interesse af toen de prijs kelderde. Ook vlak na de uitbraak van het coronavirus nam de prijs sterk af, cryptocurrencies werden in het algemeen hard getroffen net als de aandelenmarkt. De prijs van bitcoin zakte met 50% op de beruchte ‘zwarte donderdag’. Deze flinke daling maakte echter wel wat traders wakker die klaar stonden om bitcoin te kopen waardoor in Google Trends weer een stijging in de zoekterm ‘buy bitcoin’ waar te nemen is.

- Advertentie -

De term ‘buy bitcoin’ is wellicht een betere zoekterm om de interesse aan af te meten dan de term ‘bitcoin halving’. De interesse in de halving impliceert niet dat er meer traders of geïnteresseerde daadwerkelijk bitcoin gaan kopen. Het kan slechts bij interesse blijven. Als we de data van 2017 analyseren tijdens de ‘bitcoin bubbel’ komt ook naar voren dat er door de gebeurtenis massaal gezocht werd op de term ‘buy bitcoin’. Dit nam af naarmate de koers daalde. Dit houdt misschien in dat er nog ruimte is voor traders om in te stappen of voor nieuwe mensen om een kijkje te nemen in de crypto wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.302,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.339,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.363,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.399,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.550,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...