Erik Juffermans Erik Juffermans
22/03/2023 10:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 10:24

Bitcoin halving is irrelevant, zegt beroemde analist Peter Brandt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving gaat veel miners de kop kosten

Foto: PowerUp/Shutterstock

Pakweg  elke vier jaar vindt er een belangrijk moment plaats voor Bitcoin (BTC): de halving. Dit houdt in dat de beloningen voor elk block op de Bitcoin blockchain worden gehalveerd. Bitcoin wordt dan dus schaarser, en vaak trapt de halving een nieuwe bullrun af. Volgens de beroemde investeerder Peter Brandt is deze halving echter niet significant.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De meningen zijn verdeeld

Brandt geeft echter geen specifieke reden voor waarom hij de Bitcoin halving onbelangrijk vindt. Hij maakt zijn claim in een Twitter discussie waarin hij meent dat nieuwe all-time highs nog wel even zullen duren, twaalf maanden om precies te zijn.

Een oplettende Twitteraar reageert dat het ook nog ongeveer twaalf maanden duurt tot de volgende halving van Bitcoin. Daarop reageerde Brandt: “De halving wordt zeer overschat. Het is een non-event.”

Over het algemeen liggen de meningen echter een stuk anders. Veel analisten zien de Bitcoin halving wel degelijk als een significant evenement. Critici waren er dan ook snel bij om Brandt op zijn plek te zetten. “Dit toont aan dat je er geen verstand van hebt,” en “op basis van historische data is het wel belangrijk.”

De historische data toont namelijk aan dat de bodem van bitcoin altijd 12 tot 18 maanden voor de halving plaatsvindt. Op basis daarvan zou januari ditmaal de start van de bullrun aan kunnen kondigen. Of dit puur toeval is, of daadwerkelijk te maken heeft met de halving, is niet vast te stellen.

Naar schatting zal in april 2024 zal de volgende Bitcoin halving plaatsvinden. Momenteel verdienen miners per block 6,25 BTC. Na de halving volgend jaar zullen miners nog ‘slechts’ 3,125 BTC per block verdienen.

Brandt gelooft in 100 duizend BTC

Ondanks dat Brandt vaak negatieve koersvoorspellingen deelt, is hij van mening dat bitcoin op langere termijn de 100 duizend dollar zal passeren. Afgelopen november gaf Brandt nog aan dat de bodem waarschijnlijk gevonden was. Waar hij eerst een prijs van 13 duizend dollar per BTC verwachte, kwam hij daar in een tweet later op terug. 

Enkele dagen nadat hij zijn tweet deelde op 4 november daalde de Bitcoin koers echter met ongeveer 25 procent door het nieuws over de omgevallen FTX exchange.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie