Thom Derks Thom Derks
06/11/2022 10:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 10:06

Investeringslegende Peter Brandt plotseling bullish over bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende analist voorspelt bitcoin bullrun: 'dit is de ongeloof fase'

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Het kan verkeren in de magische investeringswereld, want legende Peter Brandt is plotseling niet meer bearish over bitcoin (BTC). Waar de investeringslegende eerder nog voorspelde dat bitcoin nieuwe correcties te wachten staat, komt hij daar in een nieuwe analyse helemaal op terug.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nog geen bitcoin laserogen

Op dit moment wil Peter Brandt de zogenaamde laserogen nog niet opplakken op zijn Twitter-profielfoto, maar dat moment lijkt steeds dichterbij te komen. Peter Brandt haalde op 5 november in ieder geval weer een foto van hem met laserogen uit de kast. Op dit moment overweegt hij een tussenversie, waarmee hij gematigd optimisme wil uitstralen.

De plotselinge stemmingswisseling van Brandt is opvallend, gezien hij op 25 oktober nog voorspelde dat bitcoin zich klaarmaakte voor een nieuwe harde koersdaling. We zijn nu een kleine twee weken verder en van het target van 13.000 dollar dat Brandt destijds is volgens de analist nu geen sprake meer.

Voor een nieuwe bullrun moeten we volgens Brandt alsnog wachten op het einde van 2023 of begin 2024, een periode die ongeveer samenvalt met de nieuwe bitcoin halving. Die staat voorlopig voor maart 2024 op het programma. Meestal zien we in aanloop naar de halving een kleine run omhoog, maar het echte spektakel begint vaak pas in de maanden daarna.

Advertentie

Brandt niet als enige positief over BTC

Overigens is Peter Brandt niet de enige grote analist die bullish is over bitcoin. Ali Martinez weet ook te melden dat het aantal bitcoin-adressen stevig in de lift zit. Dit is een dynamiek die we meestal zien aan het einde van bearmarkten en een teken van accumulatie.

Uiteindelijk moet nog maar blijken of dit inderdaad het begin van de accumulatie-fase is. Het behoort immers nog altijd tot de mogelijkheden dat we een nieuwe duikvlucht maken, de Federal Reserve is namelijk nog niet klaar met de inflatie en heeft de sterke economie achter zich staan.

Zolang de krapte op de Amerikaanse arbeidsmarkt blijft bestaan en er niets breekt in het financiële systeem, lijkt er weinig reden voor de Federal Reserve om van koers te wijzigen en de markten daarmee een steuntje in de rug te geven. Wat dat betreft zou de voorspelling van Brandt voor eind 2023 of begin 2024 weleens uit kunnen komen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie