Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2024 17:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 15:03

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF uitstroom, BTC crash naar $8.900 en meer

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

April belooft een roerige maand te worden voor de wereld van crypto met een bijzonder scherp oog gericht op de aanstaande halving van bitcoin (BTC), die al binnen twee weken zal plaatsvinden. Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, deelt zijn inzichten over de invloed van deze gebeurtenis op de cryptomarkt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een storm op komst voor BTC?

De BTC halving, een gebeurtenis die de beloning voor het minen halveert en zo de inflatie van de munt vertraagt, wordt door velen gezien als een katalysator voor prijsstijgingen. Echter, Hayes waarschuwt op zijn blog dat de periode direct voor en na de halving wel eens tegengestelde effecten kan hebben op de markt:

 “Wanneer de meeste marktdeelnemers het eens zijn over een bepaalde uitkomst, gebeurt vaak het tegenovergestelde,” stelt hij. 

Deze periode valt samen met een tijd waarin de liquiditeit van de dollar naar verwachting krapper zal zijn dan gebruikelijk volgens Hayes. Dat kan leiden tot onverwachte gevolgen na de halving.

Advertentie

De invloed van de Amerikaanse centrale bank

Hayes benadrukt hoe het beleid van de Federal Reserve en het Amerikaanse Ministerie van Financiën de financiële markten daarnaast ook flink kan beïnvloeden, vooral rond de bitcoin halving. De combinatie van het Amerikaanse ‘belastingseizoen’, waar veel Amerikanen geld moeten vrijmaken om belasting te betalen, en nieuwe beleid van de Amerikaanse overheid kunnen samen leiden tot een daling van crypto-activa volgens Hayes. Deze factoren maken de tweede helft van april tot een “precair moment voor risicovolle activa”, zoals crypto.

Na 1 mei verwacht Hayes echter dat de krapte wat betreft liquiditeit zal afnemen. Dit zou de markten een flinke duw in de rug kunnen geven. Het is deze verwachting die Hayes ertoe brengt om tot mei een handelspauze in te lassen.

Hayes sluit af met de gedachte dat, hoewel hij misschien enkele winsten misloopt door aan de zijlijn te blijven, het vermijden van verliezen voor hem een aanvaardbare uitkomst is. Dit sentiment zou een belangrijke overweging kunnen zijn voor andere beleggers die navigeren door de onzekere wateren van de cryptomarkt in deze tumultueuze periode.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie