Roy van Krieken Roy van Krieken
07/04/2024 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 09:00

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto update: bitcoin stabiliseert op $40.000 na recente crash

Foto: gnepphoto/Shutterstock

Terwijl de cryptomarkt zijn adem inhoudt in afwachting van de aankomende bitcoin (BTC) halvering, wordt gespeculeerd over de mogelijke invloed ervan op de koers. Crypto-exchange Coinbase waarschuwt tegelijkertijd voor een ‘seizoensgebonden dip’ die de verwachte prijsstijging kan temperen. Deze voorspelling biedt een nieuw perspectief op de voorspellingen over de effecten van de BTC halving.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Seizoensinvloeden en een BTC dip

Uit een rapport van Coinbase blijkt dat bitcoin tussen juni en september gemiddeld een maandelijks rendement van ongeveer 2,7% heeft behaald sinds 2011, terwijl in de overige acht maanden het gemiddelde rendement rond de 19,3% lag. Coinbase benadrukt dat, ondanks de potentiële stimulans die de halving kan bieden, de markt zich in een traditioneel zwakkere periode bevindt. Dat kan betekenen dat de BTC halving misschien niet het effect gaat hebben die veel investeerders verwachten.

Met een afname van meer dan 30% in het totale cryptovolume in de afgelopen 24 uur, lijkt de cryptomarkt in een afwachtende houding te zijn. Dit is een cruciaal moment, aangezien de halvering nadert. De verwachting is dat de halving op 20 of 21 april zal plaatsvinden. De vraag is of deze gebeurtenis alleen voldoende zal zijn om de markt weer nieuwe vertrouwen te geven en nieuw leven in te blazen.

Advertentie

Nieuwe investeerders en bitcoin dominantie

Ondanks deze onzekerheden ziet Coinbase potentieel voor bitcoin om nieuwe investeerders aan te trekken, gezien de toenemende acceptatie ervan als een vorm van “digitaal goud”. Dit zou de vraag kunnen genereren van een nieuwe groep investeerders, wat de markt zou kunnen versterken.

Tegelijkertijd staat het er ook goed voor met de bitcoin dominantie, het aandeel van de markt dat BTC in zijn eentje in handen heeft. Al langere tijd staat deze dominantie boven de 50%, wat kracht suggereert in vergelijking met andere cryptomunten.

Bitcoin dominantie grafiek. Bron: CoinStats

Coinbase suggereert dat, terwijl de markt zijn weg zoekt, dips waarschijnlijk krachtiger zullen worden opgekocht dan in vorige cycli, mede dankzij de betrokkenheid van meer investeerders. Dit zou kunnen wijzen op minder diepe dalen dan gebruikelijk, zelfs als de volatiliteit aanhoudt.

Eerdere halvings hebben vaak geleid tot prijsstijgingen; na de halvering in mei 2020 steeg de prijs van bitcoin van $8,800 naar bijna $69,000 in november 2021, wat de impact van dergelijke gebeurtenissen benadrukt. Of we deze keer ook zo’n astronomische stijging mogen verwachten is echter alles behalve duidelijk. De signalen zijn op zijn minst gemixt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie