Roy van Krieken Roy van Krieken
07/04/2024 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 09:00

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto update: bitcoin stabiliseert op $40.000 na recente crash

Foto: gnepphoto/Shutterstock

Terwijl de cryptomarkt zijn adem inhoudt in afwachting van de aankomende bitcoin (BTC) halvering, wordt gespeculeerd over de mogelijke invloed ervan op de koers. Crypto-exchange Coinbase waarschuwt tegelijkertijd voor een ‘seizoensgebonden dip’ die de verwachte prijsstijging kan temperen. Deze voorspelling biedt een nieuw perspectief op de voorspellingen over de effecten van de BTC halving.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Seizoensinvloeden en een BTC dip

Uit een rapport van Coinbase blijkt dat bitcoin tussen juni en september gemiddeld een maandelijks rendement van ongeveer 2,7% heeft behaald sinds 2011, terwijl in de overige acht maanden het gemiddelde rendement rond de 19,3% lag. Coinbase benadrukt dat, ondanks de potentiële stimulans die de halving kan bieden, de markt zich in een traditioneel zwakkere periode bevindt. Dat kan betekenen dat de BTC halving misschien niet het effect gaat hebben die veel investeerders verwachten.

Met een afname van meer dan 30% in het totale cryptovolume in de afgelopen 24 uur, lijkt de cryptomarkt in een afwachtende houding te zijn. Dit is een cruciaal moment, aangezien de halvering nadert. De verwachting is dat de halving op 20 of 21 april zal plaatsvinden. De vraag is of deze gebeurtenis alleen voldoende zal zijn om de markt weer nieuwe vertrouwen te geven en nieuw leven in te blazen.

Advertentie

Nieuwe investeerders en bitcoin dominantie

Ondanks deze onzekerheden ziet Coinbase potentieel voor bitcoin om nieuwe investeerders aan te trekken, gezien de toenemende acceptatie ervan als een vorm van “digitaal goud”. Dit zou de vraag kunnen genereren van een nieuwe groep investeerders, wat de markt zou kunnen versterken.

Tegelijkertijd staat het er ook goed voor met de bitcoin dominantie, het aandeel van de markt dat BTC in zijn eentje in handen heeft. Al langere tijd staat deze dominantie boven de 50%, wat kracht suggereert in vergelijking met andere cryptomunten.

Bitcoin dominantie grafiek. Bron: CoinStats

Coinbase suggereert dat, terwijl de markt zijn weg zoekt, dips waarschijnlijk krachtiger zullen worden opgekocht dan in vorige cycli, mede dankzij de betrokkenheid van meer investeerders. Dit zou kunnen wijzen op minder diepe dalen dan gebruikelijk, zelfs als de volatiliteit aanhoudt.

Eerdere halvings hebben vaak geleid tot prijsstijgingen; na de halvering in mei 2020 steeg de prijs van bitcoin van $8,800 naar bijna $69,000 in november 2021, wat de impact van dergelijke gebeurtenissen benadrukt. Of we deze keer ook zo’n astronomische stijging mogen verwachten is echter alles behalve duidelijk. De signalen zijn op zijn minst gemixt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie