Roy van Krieken Roy van Krieken
09/02/2024 20:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 23:35

Bitcoin halving over 62 dagen: crypto handelaren op scherp

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-BTC-ledger-rollman-halving-mining

Foto: Shutterstock/Ruslan Ivantsov

Over zo’n twee maanden – 62 dagen om precies te zijn – staat de crypto-wereld op het punt een van de meest significante gebeurtenissen te ervaren: de volgende bitcoin (BTC) halving. Deze gebeurtenis, die slechts eens in de vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain; BTC wordt dus nog schaarser. Terwijl we ons opmaken voor deze belangrijke mijlpaal, is het essentieel om de implicaties ervan voor de prijs van bitcoin, het aanbod, en de gehele cryptocurrency markt te begrijpen. De gevolgen kunnen namelijk enorm zijn.

Ervaren hoe het is om zelf bitcoins te maken? Aan het einde van het artikel beschrijven we hoe je eenvoudig kunt beginnen met het genereren van Bitcoins.

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een cruciale gebeurtenis voor bitcoin

Bitcoin halvings zijn fundamentele gebeurtenissen die direct invloed hebben op het aanbod van nieuwe bitcoins die in omloop komen. Met de aankomende halvering in april 2024 zal de blokbeloning dalen van 6.25 naar 3.125 bitcoins. Deze reductie in de toevoer van nieuwe munten kan potentieel leiden tot een prijsstijging, mits de vraag naar bitcoin stabiel blijft of toeneemt. Historische data laat zien dat de prijs van bitcoin vaak gigantisch hard stijgt in de periode rond een halvering, alhoewel dit helaas geen garantie geeft voor de toekomst helaas.

De halving benadrukt het buitengewoon schaarse karakter van bitcoin, in contrast met fiat-valuta’s zoals de dollar en de euro, waar centrale banken in theorie ongelimiteerd geld kunnen bijdrukken. Door de maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins introduceert elke halvering een nieuw niveau van schaarste. Deze schaarste is een kernaspect van de waarde van bitcoin, en kan het over de lange termijn nog aantrekkelijker maken als een opslag van waarde.

Advertentie

De koers van BTC

Er is eigenlijk geen enkele andere activa in de wereld waarvan we op voorhand weten hoeveel er maximaal in omloop kunnen zijn. Koppel dat met het feit dat de uitgifte van nieuwe BTC ook nog eens steeds kleiner wordt, en je hebt een bijzonder interessante situatie.

Deskundigen en analisten speculeren over de mogelijke impact van de halvering in 2024, zoals de gerenommeerde analist Plan B die voorspelt dat de prijs van bitcoin zou kunnen stijgen tot $100.000 of zelfs $1.000.000.

Bitcoin mining in 2024

De bitcoin halving in april belooft een sleutelmoment te zijn in de evolutie van cryptocurrency. Wil jij optimaal kunnen profiteren van dit moment? Wellicht is het dan geen slecht idee om het zelf minen van bitcoin te overwegen. Met het Nederlandse Rollman Mining is het niet langer nodig om diepgaande voorkennis of extreem diepe zakken te hebben. Iedereen kan bij Rollman Mining zonder het huis te verlaten beginnen met het minen van bitcoin. En als kers op de taart biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie