Bitcoin hater Peter Schiff roept investeerders op om te verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin correlatie met goud stijgt en koppelt los van aandelen

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Econoom en berucht bitcoin-skepticus Peter Schiff heeft zich weer eens uitgelaten over bitcoin en de crypto markt. Volgens hem is het erg waarschijnlijk dat de koers van bitcoin zal dalen tot $10.000 en dat een rally, zoals we die in 2021 zagen, eigenlijk vrijwel uitgesloten is.

Peter Schiff wil niets van bitcoin weten

Peter Schiff stelde dit in een interview met Kitco News. Volgens Schiff is de mooie opwaartse beweging, die we de afgelopen paar weken hebben gezien, niets meer dan een illusie. Volgens hem zijn deze winsten niet houdbaar. Daarom noemt hij deze rally dan ook een “sucker’s rally”.

“De markt gaat kelderen. Ik denk dat mensen moeten profiteren van de sucker’s rally die ze nu hebben en uitstappen. Veel mensen hebben nog winst in deze tokens. Mensen kochten bitcoin vier, vijf, zes jaar geleden, en ze hebben grote winsten. Hetzelfde geldt voor ethereum (ETH). Mensen moeten uitstappen, want anders gaat de markt die winsten pakken.”

Het enige wat crypto investeerders juist kunnen doen, is zo snel mogelijk al hun cryptoactiva verkopen, zegt Schiff. Volgens Schiff is het namelijk overduidelijk dat er sprake is van een bubbel en dat de markt nog veel verder zal crashen in de nabije toekomst. De bubbel staat volgens de bitcoin-skepticus op knappen. Waar hij dit op baseert is onduidelijk.

Bank van Peter Schiff

Dat Schiff een hekel heeft aan alles wat met crypto te maken heeft is ook overduidelijk. Zelf handelt en investeert hij vooral in edelmetalen, en in het bijzonder goud. Ook had Peter Schiff tot voorkort een eigen bank. Echter, hij werd onlangs gedwongen om deze bank te verkopen.

Destijds werd Schiff gevraagd of hij de bank ook voor bitcoin zou verkopen. Tegen alle verwachtingen in reageerde hij positief op de suggestie vanuit de gemeenschap. Wanneer het echt niet anders kan leek de zelf uitgesproken bitcoin hater dus toch bereid te zijn om gebruik te maken van hetgeen waar hij een afkeer voor heeft.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie