Simon Bosch Simon Bosch
11/07/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 12:30

Peter Schiff wil bank verkopen – accepteert zelfs bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Als er iemand luidkeels een criticus van bitcoin (BTC) is, dan is het Peter Schiff wel. Zelfs is hij vooral een voorstander van goud. Schiff bezit ook een bank, maar moet deze nu noodgedwongen verkopen. Ironisch genoeg, accepteert hij zelfs bitcoin voor zijn bank.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Peter Schiff moet bank verkopen

Ja, dat lees je goed. Schiff accepteert bitcoin als betalingsmiddel. Vorige week heeft het bestuur van Puerto Rico besloten zijn bank te sluiten omdat het bedrijf niet genoeg kapitaal heeft om te voldoen aan de minimumeisen. De bank beheert zo’n $2 miljoen dollar aan kapitaal, maar een koper zou nog eens 7 miljoen USD toevoegen om de bank te laten voldoen aan regulaties omtrent kapitaaleisen.

Schiff zegt dat hij zelf $7 miljoen in de bank stak over de afgelopen twee jaar, maar dat het meeste hiervan verloren is gegaan door valse beschuldigingen over witwaspraktijken en belastingontduiken.

Schiff is een fel criticus van overheden, waaronder de Amerikaanse. Puerto Rico maakt indirect deel uit van de VS. Schiff beredeneert waarom de maatregel volgens hem nergens op slaat, maar er lijkt weinig anders op te zitten dan de bank verkopen.

Advertentie

Peter Schiff accepteert Bitcoin

Hij geeft met geuren en kleuren aan dat het niet gemakkelijk is om een kleine bank te draaien. Hier komen veel kosten bij kijken en het is moeilijk om winst te maken met alle regelgeving in het achterhoofd. De ontwikkelaars van Binance Smart Chain (BNB) gooien even wat zout in de wond door te zeggen dat bitcoin dit hadden kunnen voorkomen.

De Twitter community vraagt Schiff of hij de bank ook voor bitcoin zou verkopen. Tegen alle verwachtingen in reageert hij positief op de suggestie. Hij is dus bereid om datgene te kopen waar hij het meest kritisch op is om zijn klanten te helpen.

“Eigenlijk ja, ik zou de bank voor alles verkopen als de regelgevers me toestaan het te verkopen. Mijn belangrijkste doel is het beschermen van klanten.”

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie