Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2022 08:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2022 08:41

Bitcoin herstelt iets, maar deze week wordt cruciaal voor koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht iets herstellen. De cruciale grens houdt dus vooralsnog stand, maar of de koers nu een trendommekeer kan maken, is maar de vraag. Het belooft in elk geval nog een spannende week te worden.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt 2,6%

De bitcoin koers kelderde flink in april. Bitcoin bleef wekenlang dalen en kwam gisteren weer op $38.000 uit. De koers viel daarmee weer in het bereik van twee maanden geleden.

Toch vond bitcoin hier gisteren grip en hield de koers de hele dag boven $38.000 stand. Gisterenavond maakte bitcoin een poging omhoog, maar het bleek om een fake out te gaan en bitcoin corrigeerde onmiddellijk terug naar $38.000 en dipte zelfs even naar $37.800.

Vervolgens maakte bitcoin toch een stevige bounce. De koers kwam afgelopen nacht wat weerstand rond $38.700 tegen, maar kon daar vroeg vanochtend doorheen breken. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $39.000 uit op KuCoin en €37.000 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee vandaag 2,6% in de plus.

Advertentie

Spannende week voor bitcoin en financiële markten

Het is nog zeer onzeker of bitcoin nu dit herstel kan doorzetten, er is nog altijd weinig momentum en veel terughoudendheid. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de koers groen het weekend uitkomt, maar vervolgens weer snel terug corrigeert.

Ondertussen zien we de Amerikaanse dollar index (DXY) toch enigszins stoeien met weerstand, maar als deze uitbreekt kan dat slecht uitpakken voor bitcoin. Er is ook vrees dat aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 later vandaag in het rood openen. Zij hadden in april de slechtste maand sinds 2008. De shanghai stock exchange opende daarentegen in het groen vanochtend.

Gezien het bloedbad op de aandelenmarkten, houdt bitcoin eigenlijk nog redelijk goed stand. Zien we dan mogelijk voorzichtig de eerste tekenen van een ontkoppeling tussen bitcoin en deze aandelenmarkten?

Deze week zijn alle ogen weer gericht op de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC). Wat zal de Federal Reserve beslissen omtrent de rentetarieven en hoe hevig zullen de financiele markten reageren op deze beslissing? Is de angst mogelijk al ingeprijsd? De volgende FOMC meeting vindt op 3 en 4 mei plaats.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bulls vs bears

Ook als bitcoin zijn herstel gelijk doorzet, dan moet de koers door flink wat weerstand breken rond $39.600, $40.000, $40.700 en $43.000. Het is nog altijd mogelijk dat bitcoin rond een van deze weerstandsniveaus wordt afgewezen en dan vervolgens toch nog dieper zakt. Veel analisten zijn nog altijd verdeeld of de bulls of bears het voortouw zullen nemen.

De volgende twee analisten melden dat inmiddels ook het vertrouwen onder de lange termijn houders nu op een gevoelig punt ligt. Blijft deze groep nog altijd zijn BTC stevig vasthouden of besluiten ze toch te capituleren?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie