Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2022 08:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2022 08:44

Bitcoin herstelt iets, maar gebrek aan momentum houdt markt angstig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt terwijl verkoopdruk vanuit miners en whales toeneemt

Foto: Parilov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren en afgelopen nacht weer iets herstellen. Er is echter een gebrek aan momentum en de markt blijft vooralsnog zeer angstig en terughoudend. Zelfs positief adoptienieuws maakt vooralsnog weinig los in de markt.

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 2%

De bitcoin koers zakte dinsdagnacht naar $38.000, de laagste prijs sinds medio maart. Gisterenochtend herstelde bitcoin richting $39.000, maar had daar in eerste instantie veel moeite mee. Gisterenmiddag leek de koers even door te breken, maar schommelde toen heen en weer naar $38.500 en terug naar $39.000.

Tegen middennacht begon bitcoin toch grip op de $39.000 te krijgen en steeg vannacht even naar $39.500. De BTC prijs komt momenteel op $39.450 uit op KuCoin en op €37.450 Bitvavo. Daarmee staat de koers 2% in de plus vandaag.

Advertentie

Bitcoin nu wettig geld in Centraal-Afrikaanse Republiek

Gisteren kwam naar buiten dat de Centraal-Afrikaanse Republiek toch bitcoin omarmt als wettelijk betaalmiddel. Dat nieuws gaf bitcoin mogelijk een klein steuntje in de rug, al moet gezegd worden dat de koers maar zwakjes reageerde op dit nieuws. Het gaat echter natuurlijk maar om een kleine bevolking.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin correlatie met aandelen en DXY

Alhoewel bitcoin sinds gisteren een voorzichtige opwaartse trend toont, is er nog lang geen sprake van een echte trendommekeer. De koers zit namelijk nog steeds in een neerwaartse trend deze maand en is daar nog niet uitgebroken.

De meningen onder de analisten zijn nog steeds zeer verdeeld. Meerdere analisten zijn overtuigd dat bitcoin een bodem aan het vormen is terwijl andere analisten verwachten dat bitcoin binnenkort mogelijk een nog lager dieptepunt zal opzoeken. Dat zou mogelijk richting $30.000 kunnen zijn.

De neerwaartse trend heeft grotendeels te maken met de alsmaar stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) koers. De DXY is inmiddels langs de top uit 2017 gestegen, maar begon afgelopen nacht toch iets te dalen. Desondanks lijkt de DXY koers vooralsnog in een opwaartse trend te zitten en dat voorspelt wellicht slecht nieuws voor BTC.

Dat gezegd hebbende, nam de correlatie tussen bitcoin en risicovolle aandelen gisteren eindelijk weer ietsjes af. Terwijl BTC iets kon herstellen, kleurde de Nasdaq koers juist rood. Deze analist verwacht dan ook dat bitcoin sterker dan aandelenmarkten als de S&P 500 over de komende maanden zal presteren:

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Whales accumuleren BTC

Ondertussen tonen on-chain gegevens nog altijd een bullish plaatje voor de lange termijn. Zo meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal bitcoin whales flink toeneemt sinds de oorlog uitbrak in Oekraïne

Analist Will Clemente meldt dat de hoeveelheid BTC die deze whales bezitten nu zelfs op het hoogste niveau ligt sinds afgelopen september:

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie