Ivo Melchers Ivo Melchers
05/01/2024 15:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 13:44

Bitcoin het meest populair op Bitvavo, solana in de achtervolging

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin het meest populair op Bitvavo, solana in de achtervolging

Foto: Jarretera/Shutterstock

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo zet iedere vrijdag de meest verhandelde crypto van de afgelopen werkweek op een rijtje. Nu de beslissing voor Bitcoin (BTC) beursfondsen op ieder moment binnen kan komen, neemt bitcoin de koppositie in beslag. De focus ligt echter niet volledig bij de koning der cryptocurrencies. Er zijn ook enkele altcoins die opvallend veel verhandeld zijn de afgelopen week.

Bitcoin-land staat al 40% in de plus, terwijl president herkozen wordt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin populairder dan altcoins

Bitvavo heeft de top 5 meest verhandelde crypto vandaag op sociale mediaplatform X vrijgegeven. Bitcoin stond deze week met ruime afstand aan kop, met 14 procent van de handelsactiviteit. Bitcoin staat als grootste crypto van de industrie vaak op de eerste plek, maar dit is allesbehalve een zekerheid.

Nu er veel te doen is om de mogelijke komst van een lading Bitcoin beursfondsen, ofwel spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), krijgt ‘s werelds grootste crypto echter veel aandacht binnen de crypto-gemeenschap.

Al maanden zijn alle ogen gericht op 10 januari. Dat is namelijk de dag waarop de laatste deadline valt voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Volgens veel analisten zullen we maandag 8, dinsdag 9 of woensdag 10 januari een massa-goedkeuring tegemoet zien.

Er gaan echter ook veel geruchten dat de toezichthouder vandaag nog een berg ETF’s goed zal keuren. Hoe dan ook willen veel investeerders de boot niet missen en kopen om die reden bitcoin.

Advertentie

Solana op stoom

Solana (SOL) neemt met 9 procent van het totale handelsvolume een tweede plek in beslag. Het komt niet geheel als een verassing, aangezien solana de afgelopen weken keer op keer een van de meest populaire munten is op Bitvavo.

De top 3 wordt aangevuld met tellor (TRB), dat verantwoordelijk is voor 6 procent van het totale handelsvolume van de afgelopen 5 dagen. Tellor is een zogeheten oracle netwerk, en de cryptomunt staat op plek 149 wat betreft marktkapitalisatie.

Sei (SEI) neemt de 4e plek in beslag met 5 procent van het handelsvolume. SEI is de native token van het Sei blockchainnetwerk en staat op plek 47 op de crypto-ranglijst.

Ethereum (ETH), de 2e grootste crypto van de sector, staat op plek 5 met 4 procent van het totale handelsvolume.

Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,108 SOL of 15,05 SEI! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie