Ivo Melchers Ivo Melchers
05/01/2024 11:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 12:57

Wordt eerste Bitcoin ETF vandaag goedgekeurd? Geruchten nemen toe

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wordt eerste Bitcoin ETF vandaag goedgekeurd? Geruchten nemen toe

Foto: Andriy Blokhin/Shutterstock

De mogelijke goedkeuring van Bitcoin (BTC) beursfondsen, ofwel spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), laat de geruchtenmolen op overuren draaien. Al maanden wordt er gesproken over mogelijke goedkeuringen tussen 8-10 januari, maar volgens de laatste geruchten zou dit ook zomaar vandaag al kunnen gebeuren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF goedkeuring op de loer?

Gisteren namen de geruchten al toe over een potentiële ETF goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De Legal Officer van Grayscale, een van de vele kanshebbers om een Bitcoin ETF te lanceren, liet de geruchtenmolen op hol slaan door op sociale mediaplatform X aan te geven dat hij ‘forms’ aan het invullen is.

Later op de avond wakkerde Jacquelyn Melinek, senior crypto reporter bij TechCrunch, de geruchten verder aan. In een X-bericht citeerde zij namelijk bronnen ‘’zeer dicht bij de zaak’’ om te suggereren dat meerdere ETF’s zouden worden goedgekeurd. In een vervolgbericht gaf ze aan ‘’morgen iets te verwachten’’.

De tijd zal uitwijzen of de verwachtingen van Melinek werkelijkheid worden. Op X, het thuisbasis voor veel crypto-fanaten, wordt er in ieder geval veel gespeculeerd over wanneer de financiële waakhond de knoop door zal hakken.

De bitcoin koers lijkt vooralsnog sterk te profiteren van de toenemende geruchten. Vanochtend vroeg stond de koers nog gelijk aan zo’n 43.600 dollar, maar op het moment van schrijven is deze gestegen tot 44.140 dollar.

Advertentie

Twijfels bij financiële experts over BTC goedkeuring

Terwijl analisten en investeerders optimisme tonen over een snel naderende massa-goedkeuring, blijven financiële adviseurs vooralsnog sceptisch. Eerder vandaag kon je namelijk lezen dat uit een onderzoek van Bitwise, die zelf ook in de race zit om een Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te brengen, blijkt dat slechts 39 procent van de 437 ondervraagden dit jaar een Bitcoin ETF verwacht.

Met nog slechts 5 dagen te gaan tot de ultieme deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares zullen we er snel genoeg achter komen wie er aan het langste eind trekt. De spanningen nemen in ieder geval toe in het crypto-land.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari vanaf 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe vandaag vanaf  13:00 mee met de crypto quiz!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie