Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2024 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 09:39

Bitcoin ETF: Slechts 39% van financiële experts verwacht goedkeuring

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hester 'Crypto Mom' Peirce uit felle kritiek over

Foto: Tada Images/Shutterstock

Een spot bitcoin (BTC) ETF in de VS lijkt dichterbij dan ooit. Er gaan geruchten rond dat de Amerikaanse toezichthouder nog zelfs vandaag een of meerdere aanvragen kan goedkeuren.

Daar is echter lang niet iedereen overtuigd van. Volgens een nieuw onderzoek onder financiële adviseurs verwacht de meerderheid dat de Securities and Exchange Commission (SEC) dit jaar geen bitcoin-ETF zal goedkeuren.

19.000 financieel adviseurs mogen nu pas Bitcoin ETF’s aanbieden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Slechts 39% verwacht goedkeuring van bitcoin ETF

Het onderzoek werd uitgevoerd door vermogensbeheerder Bitwise, die zelf ook een aanvraag voor een spot bitcoin-ETF heeft ingediend bij de SEC.

Het crypto bedrijf hield onlangs een enquête onder 437 financiële adviseurs met de vraag of zij dit jaar een spot bitcoin-ETF in de VS verwachten.

Slechts 39% van de ondervraagde financiële adviseurs gaf aan dat zij verwachten dat dit jaar een spot bitcoin-ETF beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse beleggers.

Opvallend is dat 88% van de respondenten heeft aangegeven dat zij wel bitcoin voor hun cliënten willen kopen zodra een ETF beschikbaar is.

Een bitcoin-ETF zou particuliere en institutionele beleggers de mogelijkheid geven om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder daadwerkelijk BTC te hoeven kopen en vast te houden.

Dat maakt het beleggen in bitcoin voor veel mensen een stuk toegankelijker waardoor de verwachting is dat het voor een flinke kapitaalinstroom zal zorgen.

Advertentie

Een schril contrast met de crypto markt

Ook gaf 60% van de respondenten in de enquête aan dat hun klanten al buiten hun advies investeren in crypto, wat wijst op de groeiende interesse in digitale valuta.

Het aantal klanten dat via hun adviseur investeert in crypto is echter gedaald tijdens de bearmarkt. Dit percentage daalde naar 11% in 2023, van 15% in 2022 en 16% in 2021. Dit toont mogelijk voorzichtigheid aan in afwachting op meer gereguleerde investeringsopties zoals een ETF.

De resultaten van het onderzoek tonen een schril contrast met het optimisme op de crypto markt. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat 89% gokt op een goedkeuring.

Bitwise doet overigens al langer mee met de bitcoin-ETF race. In de voorgaande jaren zijn al zijn aanvragen afgewezen door de SEC.

Ditmaal lijkt de kans op slagen echter groter dan ooit. De kans is groot dat we voor 10 januari een beslissing krijgen van de SEC, aangezien dan de definitieve einddatum valt voor de eerste aanvraag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie