Simon Bosch Simon Bosch
24/05/2023 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 19:15

Bitcoin HODL’en is nog nooit zo populair geweest als nu

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins meest trouwe beleggers kochten sinds maart alleen maar bij

Foto: Cryptographer/Shutterstock

De bitcoin koers is sinds de piek uit 2021 hard gedaald. Dit betekent echter niet dat het aantal investeerders ook hard is afgenomen. Volgens analysebedrijf Glassnode is zelfs het tegenovergestelde het geval: het is nog nooit zo populair geweest als nu om je bitcoin langdurig vast te houden.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Steeds meer Bitcoin HODL’ers

Uit on-chain data blijkt dat 68% van alle bitcoin (BTC) al minstens één jaar wordt vastgehouden. 53% van de uitstaande tokens doet dit zelfs al twee jaar, en bijna 40% heeft zijn coins al drie jaar. Voor alle drie de perioden geldt een all-time high. Dat betekent dat het aantal bitcoins dat lang wordt vastgehouden alsmaar groeit: HODL’en is dus populair dan ooit.

Senior blockchain-analist van FundStrat Sean Farrell verklaart aan CoinDesk dat investeren voor de lange termijn inderdaad populairder is geworden. De enige uitzonderingen hierop zijn de perioden waarin de markt zich in een bubbel bevindt. De mensen die de bodem hebben gekocht verkopen hun coins dan tegen een mooie winst, en handelen dus actiever.

Deze trend is gunstig zolang huidige HODL’ers niet verkopen. [Als de hoge prijzen aanhouden] zou dat kunnen zorgen voor een kleine supply squeeze,” vertelt Farrell. Wel benadrukt hij dat het signaal weinig zegt over koersontwikkelingen op de korte termijn. HODL staat voor ‘hold on for dear life’, wat mooi weerspiegelt hoe volatiel de markt kan reageren.

Advertentie

Actieve Bitcoin handelaren blijven long

Glassnode hanteert ook de ‘Long Term Holder Supply-maatstaf’, waar het alle coins met een ‘leeftijd’ van 155 dagen en ouder onder vallen. Deze grens ligt inmiddels op de periode vlak na de problemen bij FTX. De karakteristieken die langetermijninvesteerders tonen verschillen vaak iets van die van ‘Short-Term Holders’, waar Glassnode de wallets mee labelt die maximaal 90 dagen geen coins hebben verplaatst. Deze handelaren zijn momenteel ook maar mondjesmaat bereid om hun coins te verkopen. Dat suggereert dat ze wachten op hogere prijzen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie