Ivo Melchers Ivo Melchers
17/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 08:00

Bitcoin holders houden hun hoofd koel tijdens de huidige onstuimige tijden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins meest trouwe beleggers kochten sinds maart alleen maar bij

Foto: Cryptographer/Shutterstock

Vaak wordt er aangenomen dat het HODL´en van bitcoin (BTC) en andere crypto een eenvoudige kwestie is. Echter heeft de cryptomarkt veel voor zijn kiezen gehad in 2022 en ook dit jaar is de markt weer in zekere zin onstuimig te noemen. Uiteraard is de bitcoin koers flink door het dak heen gegaan tijdens het eerste kwartaal, maar momenteel wordt de gehele markt overrompeld door angst rondom het beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bitcoiners tonen echter veel veerkracht en lijken hun hoofd omhoog te houden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange inflow

Deze conclusie kan getrokken worden uit de zogenoemde ‘BTC Exchange Inflow’.  Vanzelfsprekend heeft deze indicator betrekking op het totale aantal bitcoins dat richting de wallets van crypto exchanges gaat. Over het algemeen versturen investeerders hun crypto richting de beurzen voor verkoopdoeleinden.

On-chain analist Axel Adler van crypto-analysebedrijf CryptoQuant deelde in een tweet de opvatting dat deze instroom van bitcoin richting de cryptobeurzen momenteel behoorlijk laag staat. In de grafiek is te zien dat er sprake is van een kleine stijging in de afgelopen weken, maar in vergelijking tot historische data staan we nog altijd dicht bij het absolute dieptepunt.

Deze constatering impliceert dat bitcoin bezitters momenteel geen afstand lijken te willen doen van hun holdings. Ondanks de onrust die er heerst in de markt over de vijandige houding van de SEC blijven investeerders dus optimistisch over de toekomst.

Advertentie

Is de bitcoin bodem achter ons?

Het is alweer lang geleden sinds de bitcoin koers zich van zijn beste kant heeft laten zien. De afgelopen weken zit de koers verwikkeld in een neerwaartse trend waardoor bij enkelen de angst over een nieuw dieptepunt is teruggekeerd. Deze angst was bij velen diep weggezakt nadat bitcoin enorm hard was gestegen in de eerste maanden van dit jaar.

Adler liet zijn volgers echter ook zien dat het aantal bitcoin in handen van nieuwe investeerders is verdubbeld in de afgelopen maanden van 10,3 procent naar 20,8 procent. Wanneer bitcoins zich bevinden in een wallet van maximaal 3 maanden oud, dan worden ze gezien als bezit van nieuwe investeerders.

Hij geeft aan dat dit duidt op een vroege vermogensoverdracht van ervaren naar nieuwe deelnemers, wat in het verleden vaak betekende dat de bodem van de cyclus is bereikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie