Ivo Melchers Ivo Melchers
17/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 08:00

Bitcoin holders houden hun hoofd koel tijdens de huidige onstuimige tijden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins meest trouwe beleggers kochten sinds maart alleen maar bij

Foto: Cryptographer/Shutterstock

Vaak wordt er aangenomen dat het HODL´en van bitcoin (BTC) en andere crypto een eenvoudige kwestie is. Echter heeft de cryptomarkt veel voor zijn kiezen gehad in 2022 en ook dit jaar is de markt weer in zekere zin onstuimig te noemen. Uiteraard is de bitcoin koers flink door het dak heen gegaan tijdens het eerste kwartaal, maar momenteel wordt de gehele markt overrompeld door angst rondom het beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bitcoiners tonen echter veel veerkracht en lijken hun hoofd omhoog te houden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange inflow

Deze conclusie kan getrokken worden uit de zogenoemde ‘BTC Exchange Inflow’.  Vanzelfsprekend heeft deze indicator betrekking op het totale aantal bitcoins dat richting de wallets van crypto exchanges gaat. Over het algemeen versturen investeerders hun crypto richting de beurzen voor verkoopdoeleinden.

On-chain analist Axel Adler van crypto-analysebedrijf CryptoQuant deelde in een tweet de opvatting dat deze instroom van bitcoin richting de cryptobeurzen momenteel behoorlijk laag staat. In de grafiek is te zien dat er sprake is van een kleine stijging in de afgelopen weken, maar in vergelijking tot historische data staan we nog altijd dicht bij het absolute dieptepunt.

Deze constatering impliceert dat bitcoin bezitters momenteel geen afstand lijken te willen doen van hun holdings. Ondanks de onrust die er heerst in de markt over de vijandige houding van de SEC blijven investeerders dus optimistisch over de toekomst.

Advertisement

Is de bitcoin bodem achter ons?

Het is alweer lang geleden sinds de bitcoin koers zich van zijn beste kant heeft laten zien. De afgelopen weken zit de koers verwikkeld in een neerwaartse trend waardoor bij enkelen de angst over een nieuw dieptepunt is teruggekeerd. Deze angst was bij velen diep weggezakt nadat bitcoin enorm hard was gestegen in de eerste maanden van dit jaar.

Adler liet zijn volgers echter ook zien dat het aantal bitcoin in handen van nieuwe investeerders is verdubbeld in de afgelopen maanden van 10,3 procent naar 20,8 procent. Wanneer bitcoins zich bevinden in een wallet van maximaal 3 maanden oud, dan worden ze gezien als bezit van nieuwe investeerders.

Hij geeft aan dat dit duidt op een vroege vermogensoverdracht van ervaren naar nieuwe deelnemers, wat in het verleden vaak betekende dat de bodem van de cyclus is bereikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement