Simon Bosch Simon Bosch
02/06/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 11:00

Bitcoin houders blijven BTC inslaan na Terra (LUNA) crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin houders blijven BTC inslaan na Terra (LUNA) crash

Foto: Volodymyr Yarema/Shutterstock

De crash van het Terra (LUNA) ecosysteem had een enorme invloed op de cryptocurrency markt. Elke crypto leek er wel onder te leiden, en zelfs Tethers USDT begon tekenen van zwakte te vertonen. Maar voor fanatieke bitcoin (BTC) holders was dit geen reden om te verkopen. Sterker nog, on-chain gegevens wijzen uit dat deze investeerders juist hebben bijgekocht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin HODL strong

Dat schrijft de crypto-markteonderzoeker IntoTheBlock op Twitter. Dit was vanochtend ook al te lezen in de dagelijkse bitcoin-marktupdate, maar verdient nog wat aanvulling.  Volgens de on-chain analyse van IntoTheBlock hebben investeerders die al langer dan een jaar hun BTC vasthouden, flink bijgekocht sinds de Terra-crash.

Deze adressen hebben de afgelopen weken maar liefst ongeveer 250.000 bitcoins gekocht. Deze BTC zijn op het moment van schrijven ongeveer $7,5 miljard waard, en in totaal hebben deze wallets nu zo’n 12,73 miljoen BTC op hun balans. Dat is een nieuw record. Om hoeveel wallets het precies gaat, meldt IntoTheBlock echter niet, we kunnen dus moeilijk uitrekenen hoeveel elke wallet gemiddeld aan BTC bezit.

Advertentie

Ook whales blijven BTC kopen

Ook Glassnode constateert dat er nog steeds forse BTC accumulatie plaatsvindt. Berenmarkt of niet, investeerders blijven dus bitcoins inslaan. Het gaat bovendien niet alleen om kleine retail-investeerders, maar ook om grote holders. Holders met een tokenbalans van 1 tot 10 laten een stijgende opwaartse trend zien, maar ook mensen met zelfs maximaal 100 BTC zijn sinds begin dit jaar weer aan het kopen.

Wel moeten we nog een slag om de arm houden. In de financiële wereld bestaan er geen zekerheden, en een paar hele grote whales zijn geen orakels. Ook deze partijen zijn vaak gewoon vroeg geweest met hun investeringen. Omdat whales al BTC accumuleren, betekent het nog niet dat de koers gelijk zal stijgen. Vooral in deze slechte macro-omstandigheden hebben alle risico-markten het zeer moeilijk. Desondanks kopen zij wellicht met een langere termijn toekomstperspectief.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie