Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2022 08:57 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 08:57

Bitcoin zakt weer flink met aandelen, maar HODL’ers accumuleren fors BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt onder $16.000 naar laagste koers sinds november 2020

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon deze week met een flinke stijging. Het marktsentiment begon snel om te slaan, maar we waarschuwden al dat het mogelijk nog niet het einde was van de neerwaartse trend. De angst neemt inmiddels weer toe.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt met 5,2%

De bitcoin koers lag zaterdag nog onder $29.000 en begon tegen zondagnacht flink te stijgen. Maandagnacht kwam bitcoin al boven $31.500 uit en de koers tikte dinsdagavond een piek rond $32.250 aan en op sommige beurzen zelfs boven $32.400.

Woensdag hield bitcoin in eerste instantie nog stand boven $31.500, maar tegen 4 uur gisterenmiddag begon de koers weer flink te kelderen. Bitcoin zakte binnen enkele uren terug naar $30.000 waar de koers even support vond. Echter hield deze niet stand en bitcoin tikte gisterenavond een dieptepunt van $29.400 aan na een daling van maar liefst 7,7%

Vervolgens maakte bitcoin een kleine rebound, maar werd onmiddellijk afgewezen op $30.000. De koers hing afgelopen nacht rond $29.750 en bitcoin valt op het moment van schrijven weer de $30.000 aan. De BTC prijs komt momenteel uit op $29.950 op FTX en €28.000 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC prijs vandaag 5,2% in de min.

Advertentie

Bitcoin wordt weer meegetrokken

Meerdere analisten hadden eigenlijk verwacht dat de zogenaamde relief rally van deze week eerst nog even door zou zetten. De verwachting was echter dat bitcoin vervolgens alsnog in het gebied rond $34.000-$35.000 zou worden afgewezen en daarna weer flink zou kelderen.

Echter kleurden aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq gisteren rood en trokken toen bitcoin direct mee omlaag. BTC heeft nog altijd een zeer hoge correlatie met deze markten. Dat had wellicht te maken met het feit dat de Federal Reserve gisteren met zijn quantitative tightening (QT) beleid van start ging en de geldprinter uitzette. 

De bitcoin koersdaling ging daarnaast ook gepaard met een flinke instroom van BTC naar cryptocurrency exchanges als Binance, viel analist M Ernest op:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers nog in hetzelfde bereik

Dat betekent dat bitcoin dus eigenlijk nog steeds in hetzelfde bereik hangt waar de koers nu al drie weken in zit. Desondanks zou bitcoin hier een higher low kunnen vestigen en voorzichtig aan een opwaartse trend kunnen beginnen en dan mogelijk weer een poging richting $34.000 kunnen maken. In deze slechte macro-omstandigheden lijkt de kans echter groot dat we de onderkant van het huidige bereik, de recente low rond $27.000, rond de 200-weken exponential moving average zullen hertesten. Als bitcoin daar doorheen zakt, dan wordt de kans groot dat de koers het gebied rond $22.000-$24.000 zal opzoeken, rond de 200-weken simple moving average.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC HODL’ers accumuleren fors

Desondanks is het vertrouwen onder de HODL’ers nog altijd sterk en blijven zij meer BTC accumuleren. Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat het aantal BTC adressen nu een all-time high (ATH) heeft bereikt van 12,73 miljoen.

Volgens analist On-Chain College ligt het aantal adressen met minstens 0,01 BTC nu op een ATH van bijna 10,1 miljoen.

Daarnaast vond de afgelopen dagen een flinke instroom plaats naar de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) van Purpose, meldt Jan Wüstenfeld. Het aantal bitcoins in het beursgenoteerde fonds heeft een ATH bereikt van 43.700 BTC.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie