Roy van Krieken Roy van Krieken
29/01/2022 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2022 12:01

Bitcoin houdt voorlopig stand, gaan we een doorbraak zien?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Dmitry Demidko/Shutterstock

 

De afgelopen paar dagen werd er vol anticipatie gewacht op de conclusie van een belangrijk overleg van de Federal Open Market Committee (FOMC). Hieruit bleek dat het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve minder agressief zou zijn dan verwacht. Als gevolg reageerde de koers van bitcoin (BTC) redelijk positief en tot dusver heeft de koers dan ook prima stand weten te houden. De vraag is dan ook of bitcoin eindelijk weer een serieuze doorbraak naar boven kan gaan maken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin consolideert

Op het moment van schrijven bevindt de koers van bitcoin zich rond de $37.700 en heeft het gedurende de nacht eigenlijk geen noemenswaardige bewegingen gemaakt. Er lijkt op dit moment dan ook simpelweg sprake van consolidatie. 

De komende paar dagen kunnen wel erg belangrijk zijn voor de bitcoin koers. Mocht er namelijk een uitbraak tot boven de $39.000 plaats kunnen vinden dan ziet het plaatje er ineens een stuk beter uit dan we de afgelopen tijd hebben gezien en is een verdere klim naar boven zeker mogelijk.

De keerzijde is natuurlijk dat bitcoin net zo goed de $39.000 niet weet te doorbreken en nog verder kan zakken. De onzekerheid in de markt is nog altijd groot en mocht de steunzone rond $35.8000 verloren gaan dan is een verdere daling alles behalve uitgesloten. Zelfs een terugtest van het cruciale gebied rond de $30.000 is dan weer mogelijk.

Is de bodem bereikt?

Dat bitcoin op het moment in een fase van consolidatie zit wordt ook bevestigd door het feit dat whales, ofwel grote investeerders, de afgelopen dagen grootschalig hebben bijgekocht. Over het algemeen is dit een erg positief signaal en in het verleden is dit vaak voorafgegaan aan serieuze koersstijgingen.

Steeds meer analisten beginnen ook te geloven dat we inmiddels de bodem hebben gezien. Volgens veel van hen zijn de vergelijkingen tussen de huidige koersbeweging en die we vorig jaar tussen mei en juni hebben gezien onmiskenbaar.

Vaak is het handelsvolume in het weekend lager dan normaal. Daarom lijkt het vooralsnog onwaarschijnlijk dat een heftige koersbeweging vandaag of morgen zal plaatsvinden. Echter, inmiddels weten we dat de crypto markt zich niet altijd aan de geldende gedragsregels houdt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie