bitcoin_hype_bijna_volledig_tot_een_halt_gekomen_maar_niet_voorgoed

Bitcoin-hype bijna volledig tot een halt gekomen, maar niet voorgoed

54

Met grote hoeveelheden kleine beleggers die eind 2017 de markt betraden, steeg de Bitcoin-koers tot grote hoogte. Nu lijken die kleine beleggers de markt echter te verlaten, met als gevolg een dalende koers. Is de hype voorbij, of zit er toch nog wat in?

Het is niet lang geleden dat iedereen wel wist wat Bitcoin was. De media deden massaal verslag van de cryptocurrency, en mensen kochten en masse Bitcoins. De waarde van de coin steeg tot astronomische hoogtes, maar dat feest lijkt nu voorbij. Zo tweette Chris Burniske, crypto-analist en onderzoeker:

De mainstream is Bitcoin alweer bijna volledig vergeten

Toch lijkt het erger dan het eigenlijk is. Zo maakten miljoenen mensen kennis met de crypto-industrie dankzij de hype. Bovendien blijven fanatieke ontwikkelaars en investeerders investeren in de technologie. Voor de kleinere en traditionele beleggers is crypto echter nog geen belangrijk onderdeel van hun leven.

Dat is een van de redenen dat de Bitcoin-hype bijna volledig tot stilstand is gekomen. De primaire gebruikers binnen de industrie zijn volgens Burniske namelijk nog alleen “de ontwikkelaars en investeerders”. Daarom stelt de analist dat, omdat crypto op dit moment door nog maar weinig mensen gebruikt wordt, er een geweldige groeipotentie bestaat.

Er zijn een aantal aankomende lanceringen die crypto meer mainstream kunnen maken. Zo is er de lancering van het Bitcoin futures contracten-platform Bakkt, en het op institutionele beleggers-gerichte platform Fidelity Investments. De implementatie van reguleringen binnen de sector zou retail beleggers daarnaast meer vertrouwen kunnen geven om in de sector te investeren.

Het kan echter nog meer dan een jaar duren voordat die regelgeving er komt, en dat Bitcoin weer wat meer mainstream is. Voor de trouwe Bitcoin-beleggers is het dus nog even afwachten tot de crypto zijn volledige herstel inzet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

+
Satos

9/10

€9.913,83 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.855,84 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.785,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.881,92 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.984,62 Kopen
Laatste nieuws