Rico Engelbarts
06/01/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2019 10:05

Bitcoin-hype bijna volledig tot een halt gekomen, maar niet voorgoed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_hype_bijna_volledig_tot_een_halt_gekomen_maar_niet_voorgoed

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met grote hoeveelheden kleine beleggers die eind 2017 de markt betraden, steeg de Bitcoin-koers tot grote hoogte. Nu lijken die kleine beleggers de markt echter te verlaten, met als gevolg een dalende koers. Is de hype voorbij, of zit er toch nog wat in?
Het is niet lang geleden dat iedereen wel wist wat Bitcoin was. De media deden massaal verslag van de cryptocurrency, en mensen kochten en masse Bitcoins. De waarde van de coin steeg tot astronomische hoogtes, maar dat feest lijkt nu voorbij. Zo tweette Chris Burniske, crypto-analist en onderzoeker:

De mainstream is Bitcoin alweer bijna volledig vergeten

Toch lijkt het erger dan het eigenlijk is. Zo maakten miljoenen mensen kennis met de crypto-industrie dankzij de hype. Bovendien blijven fanatieke ontwikkelaars en investeerders investeren in de technologie. Voor de kleinere en traditionele beleggers is crypto echter nog geen belangrijk onderdeel van hun leven.
Dat is een van de redenen dat de Bitcoin-hype bijna volledig tot stilstand is gekomen. De primaire gebruikers binnen de industrie zijn volgens Burniske namelijk nog alleen “de ontwikkelaars en investeerders”. Daarom stelt de analist dat, omdat crypto op dit moment door nog maar weinig mensen gebruikt wordt, er een geweldige groeipotentie bestaat.
Er zijn een aantal aankomende lanceringen die crypto meer mainstream kunnen maken. Zo is er de lancering van het Bitcoin futures contracten-platform Bakkt, en het op institutionele beleggers-gerichte platform Fidelity Investments. De implementatie van reguleringen binnen de sector zou retail beleggers daarnaast meer vertrouwen kunnen geven om in de sector te investeren.
Het kan echter nog meer dan een jaar duren voordat die regelgeving er komt, en dat Bitcoin weer wat meer mainstream is. Voor de trouwe Bitcoin-beleggers is het dus nog even afwachten tot de crypto zijn volledige herstel inzet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie