Timo Bult Timo Bult
13/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2019 06:00

Bitcoin indicator laat voor het eerst sinds augustus 2018 positief signaal zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_indicator_laat_voor_het_eerst_sinds_augustus_2018_positief_signaal_zien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een bitcoin (BTC) prijsindicator staat op het punt een bullish signaal te geven. Het gaat om de 50- en 100-day Moving Average (MA). Deze twee lijnen zullen mogelijk komende dagen een bullish crossover vormen op de 1-dag grafiek, iets wat het voor het laatst in augustus 2018 deed.
De 50-week MA bestrijkt de prijsgegevens van ongeveer de afgelopen 12 maanden. De 100-week MA gaat juist veel verder terug, en reageert dan ook trager op de bewegingen van de markt. Aangezien de indicatoren vertraagd zijn, is de crossover waarschijnlijk het resultaat van het herstel dat bitcoin zag afgelopen december.
Naast de bullish crossover geeft de moving average convergence divergence (MACD) op de 1-week grafiek de indicatie dat er mogelijk een bullish reversal aan zit te komen. Op de 4-uurs grafiek zien we daarnaast dat de lijnen van de MACD elkaar bijna naar boven toe kruisen en dat de relative strength index (RSI) boven de 50% is uitgekomen. Deze signalen kunnen allen als bullish opgevat worden.
Mocht bitcoin de neerwaartse trend van de afgelopen dagen omzetten in een opwaartse trend dan ligt de volgende belangrijke resistance op $4.000. De koers ketste hier op 9 maart nog vanaf en is sindsdien in een descending channel (dalend kanaal) terechtgekomen.
Lukt het bitcoin niet uit deze descending channel te breken dan ligt de volgende belangrijke support op ongeveer $3.900. Daaronder ligt de volgende support op $3.820.
Op dit moment is bitcoin $3.968 waard op Bitfinex na 0,48% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Lukt het bitcoin de resistance op $4.000 te testen dan zijn de komende dagen bepalend voor de trend van de komende periode.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie