Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin indicator laat voor het eerst sinds augustus 2018 positief signaal zien

Een bitcoin (BTC) prijsindicator staat op het punt een bullish signaal te geven. Het gaat om de 50- en 100-day Moving Average (MA). Deze twee lijnen zullen mogelijk komende dagen een bullish crossover vormen op de 1-dag grafiek, iets wat het voor het laatst in augustus 2018 deed.

De 50-week MA bestrijkt de prijsgegevens van ongeveer de afgelopen 12 maanden. De 100-week MA gaat juist veel verder terug, en reageert dan ook trager op de bewegingen van de markt. Aangezien de indicatoren vertraagd zijn, is de crossover waarschijnlijk het resultaat van het herstel dat bitcoin zag afgelopen december.

- Advertentie -

Naast de bullish crossover geeft de moving average convergence divergence (MACD) op de 1-week grafiek de indicatie dat er mogelijk een bullish reversal aan zit te komen. Op de 4-uurs grafiek zien we daarnaast dat de lijnen van de MACD elkaar bijna naar boven toe kruisen en dat de relative strength index (RSI) boven de 50% is uitgekomen. Deze signalen kunnen allen als bullish opgevat worden.

Mocht bitcoin de neerwaartse trend van de afgelopen dagen omzetten in een opwaartse trend dan ligt de volgende belangrijke resistance op $4.000. De koers ketste hier op 9 maart nog vanaf en is sindsdien in een descending channel (dalend kanaal) terechtgekomen.

Lukt het bitcoin niet uit deze descending channel te breken dan ligt de volgende belangrijke support op ongeveer $3.900. Daaronder ligt de volgende support op $3.820.

Op dit moment is bitcoin $3.968 waard op Bitfinex na 0,48% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Lukt het bitcoin de resistance op $4.000 te testen dan zijn de komende dagen bepalend voor de trend van de komende periode.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.343,26 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.238,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.279,68 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.294,62 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.309,16 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...