Rico Engelbarts
29/11/2018 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:11

Bitcoin interesse bereikt recordhoogte sinds 8 maanden blijkt uit Google Trends data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_interesse_bereikt_recordhoogte_sinds_8_maanden_aldus_google_trends

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van Bitcoin mag dan wel klappen vangen, de interesse omtrent de meest dominante cryptocurrency lijkt flink toe te nemen.
De munt met de grootste marktkapitalisatie lijkt weer een steeds populairdere zoekterm op Google te worden. Volgens de door Google Trends gepubliceerde gegevens bevinden Bitcoin-zoekopdrachten op Google zich nu op het hoogste punt qua frequentie sinds 8 maanden, zelfs nu de prijs van de cryptocurrency ondanks de recente ‘bounce’ nog steeds zwaar onder druk staat.

Nu de koers lijkt te schommelen laten de zoekvolumes zien dat het publiek haar ogen op Bitcoin heeft gericht; ook slecht nieuws is hier nieuwswaardig. 
google_zoekterm_bitcoin_grafiek
Volgens Google Trends is de huidige mate van interesse in Bitcoin gelijk aan het niveau van de maand april, toen de waarde van Bitcoin aanzienlijk steeg van $7.000 naar $10.000. Na deze prijsstijging daalde de belangstelling van het publiek en bereikte de cryptocurrency in oktober dit jaar haar laagste koerswaarde in 18 maanden.
De langdurige periode met minimale volatiliteit zou de reden kunnen zijn voor de daling, die de markt sinds het tweede kwartaal van 2018 kenmerkte.

Het recente rapport van Google Trends laat zien dat de interesse van mensen op zijn minst is afgenomen. Echter, met de Bitcoin Cash fork, de ‘burgeroorlog‘ omtrent deze fork en de plotse prijsdaling, is het geen complete verrassing dat de digitale valuta een groeiende belangstelling ziet. Tegelijkertijd is het de moeite waard om erop te wijzen dat de groeiende belangstelling lang niet in de buurt komt van de interesse tijdens de laatste bull run in 2017.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie