Timo Bult Timo Bult
17/02/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 11:30

‘Bitcoin is een soort geslachtsziekte,’ aldus rechterhand Warren Buffett

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin is een soort geslachtsziekte,' aldus rechterhand Warren Buffett

Foto: Kent Sievers / Shutterstock.com

Dat Warren Buffett en zijn rechterhand Charlie Munger niets van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) moeten hebben was al bekend. Gisteren ging miljardair Munger echter weer een stapje verder met het besmeuren van crypto. Hij noemde het namelijk “een soort geslachtsziekte.”

Centrale bank VS helpt Bitcoin vooruit, maar komt onder druk te staan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Conservatieve miljardair moet niets van bitcoin hebben

Munger deed zijn wilde uitspraken in een Q&A sessie tijdens de jaarlijkse Daily Journal meeting in Los Angeles, Verenigde Staten. Het gesprek draaide op een zeker moment naar crypto, een markt die niemand eigenlijk meer kan negeren door de enorme groei over de afgelopen jaren. De miljardair, die vicevoorzitter is van Berkshire Hathaway en bekend staat als de rechterhand van Warren Buffett, moet er echter vooralsnog niets van hebben:

“Ik heb zeker niet in crypto geïnvesteerd. Ik ben trots op het feit dat ik het heb vermeden. Het is net een geslachtsziekte.”

Dat Munger er niets van moet hebben is misschien niet helemaal verrassend gezien zijn leeftijd. Hij is namelijk 98 jaar oud. Dat je op een dergelijke leeftijd geen risicovolle investeringen meer aangaat is begrijpelijk. Wel is het natuurlijk jammer dat de miljardair dergelijke woorden in de mond moet nemen om crypto te besmeuren.

VS had crypto meteen moeten verbieden zoals China

Later deed de miljardair er nog een schepje bovenop. Zo stelde hij dat de VS crypto volledig zou moeten verbieden en dat hij China bewondert voor zijn crypto verbod. Ondanks het verbod van China is crypto echter gestaag doorgegroeid.

Elon Musk haalt uit

Dat de beste man een enorm vermogen heeft hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij het ook altijd bij het juiste eind heeft. Elon Musk liet in reactie op het nieuws weten dat de miljardair in 2009 tijdens een lunch aan iedereen alle manieren vertelde hoe Tesla zou gaan falen. Iets meer dan 10 jaar later moge duidelijk zijn dat Munger er faliekant naast zat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie