Erik Juffermans Erik Juffermans
13/01/2024 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 16:37

Bitcoin is fantastisch, maar het is geen valuta volgens BlackRock CEO

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
blackrock-ceo-bitcoin

Foto: Shutterstock/Domenico Fornas

Gisteren bespraken we al kort de interesse van Larry Fink, de CEO van Blackrock, in een Ethereum (ETH) ETF. Dit zei hij op donderdag in een gesprek met het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC. Maar daarnaast had hij ook het een en ander te zeggen over Bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin is een assetklasse

Fink is overtuigd van Bitcoin, en de lancering van Blackrock’s iShares Bitcoin Trust IBIT beaamt dit. Maar hij geeft aan het vlaggenschip van de crypto industrie niet te zien als een betaalmiddel. Hij meent dat Bitcoin enkel gezien moet worden als een assetklasse en als manier om kapitaal te behouden. 

“Ik geloof niet dat het ooit een betaalmiddel zal worden. Ik geloof dat het een assetklasse is,”

Aldus Fink. In een afzonderlijk interview met FOX News deed Fink hier nog een schepje bovenop. Hij zegt dat de crypto industrie sinds diens begin te kampen heeft gehad met de nodige scepticisme, en dat de bitcoin ETF’s zullen helpen de industrie te legitimeren.

Bitcoin kan mensen beschermen

Maar ook zegt hij expliciet dat bitcoin van grote waarde kan zijn in landen waar de toekomst onzeker is om welke reden dan ook, zei het politiek of economisch.

“Laten we duidelijk zijn: als je in een land woont waar je bang bent voor de regering – en misschien is dit waarom China [bitcoin] heeft verbannen – of waar je bang bent voor je toekomst, of dat je bang bent dat de overheid geld laat devalueren vanwege teveel tekorten, dan kun je zeggen dat [bitcoin] een potentiële lange termijn opslag van waarde is,”

Opmerkelijk is dat Fink in 2017 nog fel tegen Bitcoin was. Toen noemde hij het nog een “index voor het witwassen van geld”. Hij meent dat hij tijdens de corona pandemie is gaan inzien dat Bitcoin ook vele voordelen heeft.

Zoals eerder vermeld sprak Fink zich in het interview met CNBC op donderdag zich ook uit over de potentie van een Ethereum ETF. Volgens hem zou dit zeker een mogelijkheid zijn. Over Blackrocks Ethereum aspiraties kun je in dit artikel alles lezen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie