Erik Juffermans Erik Juffermans
12/01/2024 22:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 17:18

Ethereum ETF klinkt interessant voor BlackRock CEO

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin beursfonds van BlackRock gewijzigd na grote concessie

Foto: Tada Images/Shutterstock

Met de lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s eerder deze week is de bitcoin ETF hype nog maar net voorbij. Maar er staat alweer een nieuwe ETF hype voor de deur. Die van Ethereum (ETH) namelijk. Na de lancering van het bitcoin beursfonds lijkt de financiële reus Blackrock ook interesse te hebben in de lancering van een Ethereum ETF.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Blackrock richt de ogen op Ethereum

In een interview met CNBC op vrijdag sprak Larry Fink, de CEO van Blackrock, zich namelijk uit over de potentie van een Ethereum ETF.

“Ik zie waarde in het hebben van een Ethereum ETF. Het is een stap naar tokenisatie en ik geloof dat we waar we naartoe gaan,”

Aldus Fink. Afgelopen juni trapte Blackrock de bitcoin ETF gekte af met diens bitcoin ETF aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op donderdag was het zover, en IBIT, Blackrock’s iShares Bitcoin Trust werd gelanceerd op de Amerikaanse beurzen. Naast IBIT werden tien andere bitcoin ETF’s gelanceerd.

Nu lijkt Blackrock, het grootste financiële instituut ter wereld, de ogen te richten op de nummer twee van de crypto sector: Ethereum. Een Ethereum ETF lijkt voor Blackrock dus een logische volgende stap. 

Ethereum in de spotlights

Sterker nog, de aanvragen voor een Ethereum ETF liggen al op de mat bij de SEC. Naast Blackrock dienden onder andere VanEck, ARK, Grayscale en Fidelity al een aanvraag in voor een Ethereum beursfonds bij de commissie. De uiterlijke deadline voor de SEC om de knoop door te hakken over de aanvragen is 23 mei. 

Met de goedkeuringen van de bitcoin ETF’s eerder deze week lijkt de kans aannemelijk dat de Ethereum ETF’s hetzelfde lot zullen ondergaan. Dit is echter geen garantie. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, gaf eerder in een statement aan dat bitcoin de enige crypto-commoditeit is. Het is dus nog even afwachten hoe alles zal gaan verlopen.

Wel lijkt de crypto markt al helemaal in het teken te staan van deze Ethereum hype. Sinds de goedkeuring van de bitcoin ETF’s steeg ethereum al met ruim 23 procent ten opzichte van bitcoin.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie